GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήρε την pole position o Λιούις Χάμιλτον

Την κυριαρχία του από νωρίς δείχνει να εδραιώνει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος έκανε υπό καταρρακτ...

Πήρε την pole position o Λιούις Χάμιλτον

Την κυριαρχία του από νωρίς δείχνει να εδραιώνει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος έκανε υπό καταρρακτώδη βροχή τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες στην πίστα της Μαλαισίας και κατέκτησε την 40η pole position στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας προνομιούχο θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (9:00).

Μάλιστα είναι διπλά κερδισμένος, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ εμφανώς επηρεασμένος από τις καιρικές συνθήκες (άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση η Q3) έμεινε τρίτος, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari να μπαίνει "σφήνα" στις δύο Mercedes και να αρχίζει η "σκουντερία" μετά από δύο χρόνια από την πρώτη γραμμή του Grid. Tην πεντάδα συμπλήρωσαν οι δύο Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντάνιιλ Κβίατ.

Ο μεγάλος άτυχος των κατατακτήριων ήταν ο εξαιρετικός στις ελεύθερες δοκιμές Κίμι Ραϊκόνεν, που βγήκε στην πίστα όταν ξέσπασε η δυνατή βροχή και έχοντας τον ενδέκατο χρόνο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα για να συνεχίσει στο Q3. Οι δύο McLaren Honda, των Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, έμειναν πρόωρα, από την Q1, εκτός διεκδίκησης ενός καλύτερου πλασαρίσματος.

Μόνο η Manor του Ρομπέρτο Μέχρι βγήκε στην πίστα, αλλά ο χρόνος που έκανε δεν ήταν ο απαιτούμενος για να προσμετρηθεί κι έτσι η συμμετοχή του στον αγώνα, όπως και του ομόσταβλού του Γουίλ Στίβενς που είχε προβλήματα με την πίεση στα καύσιμα, θα εξαρτηθεί από τους αγωνοδίκες. 

Πηγή sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση