GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συνεχείς selfies υποδηλώνουν τον εθισμό στο κινητό τηλέφωνο

Τα άτομα που βγάζουν συνέχεια selfies φωτογραφίες και τις αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν εθιστεί στο «έξυπνο» κινητό του...

Οι συνεχείς selfies υποδηλώνουν τον εθισμό στο κινητό τηλέφωνο

Τα άτομα που βγάζουν συνέχεια selfies φωτογραφίες και τις αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν εθιστεί στο «έξυπνο» κινητό τους, όπως αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συνεχείς selfies υποδηλώνουν ναρκισσισμό, δηλαδή υπερβολικό ενδιαφέρον ή θαυμασμό προς τον εαυτό και την σωματική εμφάνιση, ενώ άλλες βασικές ενδείξεις του εθισμού στο smartphone είναι οι διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης, η μοναξιά και η ζήλια.

Επιστήμονες από το του Πανεπιστημίου του Ντέρμπυ, κάλεσαν 256 νέους μέσης ηλικίας 29 ετών, να απαντήσουν σε ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων αλλά και την προσωπικότητα τους. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι ένας στους 8 συμμετέχοντες ήταν εθισμένοι στο smartphone τους. Η μελέτη αποκάλυψε ακόμα ότι ο μέσος χρήστης περνάει 3,6 ώρες την ημέρα ασχολούμενος με το κινητό του, με το 35% των νέων να παραδέχονται πως το χρησιμοποιούν ακόμα και σε μέρη όπου απαγορεύεται και το 87% να λένε πως η χρήση αφορά κυρίως τις επαναλαμβανόμενες «εμφανίσεις» τους στα sites κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην «Διεθνή Επιθεώρηση Κυβερνοσυμπεριφοράς, Ψυχολογίας & Μάθησης» (IJCBPL), από τα ευρήματα της μελέτης διαπίστωσαν πως υπήρχε σημαντική θετική συσχέτιση ανάμεσα στον ναρκισσισμό και τον εθισμό στα κινητά. «Όσο πιο ναρκισσιστής είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να εθιστεί στο κινητό του», επεσήμανε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Ζαχίρ Χουσέιν, λέκτορας Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση