GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα σημάνει η ακύρωση της συμφωνίας με την SIEMENS...

Η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου και SIEMENS – Η εκπροσώπηση του Δημοσίου. Τη Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, συζη...

Η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου και SIEMENS – Η εκπροσώπηση του Δημοσίου.
Τη Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Σωματείου “Έλληνες Φορολογούμενοι” με την οποία ζητήσαμε την ακύρωση της γνωστής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας SIEMENS και την εξαφάνιση των εκτελεστών διοικητικών πράξεων που συνδέονται με αυτή ή υποκρύπτονται σε αυτή.
Γνωρίζουμε καλά ότι τα νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να ευοδωθεί η αίτηση ακύρωσης είναι πολύ λεπτά και για αυτό τηρούμε στάση αναμονής ως προς το τελικό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας. Θεωρούμε όμως πολύ σημαντική ηθική δικαίωση το γεγονός της τόσο έντονης ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η οποία προσβλέπει σε μία θετική εξέλιξη της υπόθεσης.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση συζητήθηκε και θα πρέπει να περιμένουμε πλέον την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Παράλληλα, με μεγάλο προβληματισμό διαπιστώσαμε ότι υπήρξε μια πολύ έντονη διάσταση μεταξύ της τοποθέτησης της πολιτικής ηγεσίας και της στάσης των εκπροσώπων του Δημοσίου κατά τη συζήτηση της υπόθεσης. Είναι προφανές ότι αυτή η διάσταση, εντός του Υπουργείου Οικονομικών, μας έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.
Παρ’ όλα αυτά υπογραμμίζουμε ότι πρώτιστος στόχος μας είναι, μέσα από τη ακύρωση της σύμβασης, να ανοίξει η νομική οδός για τη διεκδίκηση από το Ελληνικό Κράτος, κάθε αστικής και διοικητικής αξίωσης λόγω της παράνομης δράσης της εταιρίας, εξέλιξη η οποία θα προσδώσει έσοδα στο Δημόσιο και θα μειώσει ανάλογα τη φορολόγηση των πολιτών. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να αναλωθούμε σε συζητήσεις σχετικά με την παράσταση του δικαστικού πληρεξουσίου του Δημοσίου, οι οποίες μπορούν να αποπροσανατολίσουν ή να στοχοποιήσουν χωρίς κανένα ορατό όφελος. Αν τίθενται νομικά ζητήματα, αυτά θα αντιμετωπιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
--
Έλληνες Φορολογούμενοι
Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43
10556 Αθήνα
τηλ: 210 3242032, 6948 259545
fax: 210 3242802
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση