GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sueddeutsche: "Ενοχή χωρίς εξιλέωση" για τις αποζημιώσεις

Διαφοροποιημένη η ατζέντα των ΜΜΕ στη Γερμανία την Τρίτη, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, μετά και την καθολική επίθεση τις προηγούμενες ημέρες εν...

Sueddeutsche: Ενοχή χωρίς εξιλέωση για τις αποζημιώσεις

Διαφοροποιημένη η ατζέντα των ΜΜΕ στη Γερμανία την Τρίτη, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, μετά και την καθολική επίθεση τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιανη Βαρουφάκη, για την υποτιθέμενη χειρονομία σε βάρος της Γερμανίας που είχε κάνει σε ομιλία του το 2013.

Πέραν του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, σήμερα Τρίτη, οι γερμανικές εφημερίδες ασχολούνται με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και με την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εκατέρωθεν ακραίων δηλώσεων και τοποθετήσεων μετά την πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 23 Μαρτίου. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, «Ενοχή χωρίς εξιλέωση», σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Οι αναλύσεις για τις αποζημιώσεις που πληθαίνουν στις Γερμανικές εφημερίδες και στηρίζονται πολιτικά από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD, τους Πράσινους και τους αριστερούς του Die Linke κάνουν αναφορά πλέον για το ιστορικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα και αναφέρονται σε φακέλους που βρίσκονται στο υπουργείο Εξωτερικών και καταγράφουν τα πεπραγμένα των ΝΑζί στην Ελλάδα. Επιπλέον γίνεται αναφορά σε αναλύσεις νομικών επιτροπών στην Bundestag για την ευρωστία των θέσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση