GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας στο TASS: Αδιέξοδη η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

Η Ελλάδα δεν στηρίζει τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, καθώς «είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο πουθενά» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλ...

Ο Τσίπρας στο TASS: Αδιέξοδη η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία

Η Ελλάδα δεν στηρίζει τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, καθώς «είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο πουθενά» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στην εν λόγω συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, σημείωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα, οι εμπορικοί δεσμοί των δύο χωρών να ανέλθουν σε ένα νέο επίπεδο.

«Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα της στη Ρωσία» δήλωσε ο Τσίπρας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα ήταν ένα εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα που έπληξε σοβαρά την ελληνική οικονομία» ενώ υπενθύμισε ότι με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έλαβε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ «ο οποίος σχεδόν θεώρησε δεδομένη τη θέση της Ελλάδας υπέρ των κυρώσεων».

«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις κυρώσεις. Πιστεύω ότι είναι ένας δρόμος που οδηγεί στο πουθενά. Υποστηρίζω την άποψη ότι υπάρχει η ανάγκη για διάλογο και διπλωματία. Θα πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε λύσεις στα σημαντικά προβλήματα» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «ο οικονομικός πόλεμος είναι μια αδιέξοδη πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση