GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία (με επιτυχία) στην Wind...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΜΑΡΤΗ H απεργία μας στις 4 και 5 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΜΑΡΤΗ
H απεργία μας στις 4 και 5 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε πολλά τμήματα.

Κορυφαία εκδήλωση της αγωνίας της διοίκησης για την επιτυχία της απεργίας ήταν η αγωγή που κατέθεσε ώστε η απεργία να κριθεί παράνομη και καταχρηστική αλλά και να διαταχθεί απαγόρευση της πραγματοποίησης κάθε άλλης απεργιακής κινητοποίησης του Σωματείου με το ίδιο ή συναφές περιεχόμενο και αιτήματα, δηλαδή την διεκδίκηση υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης. Μάλιστα σε αυτήν αιτείται αποζημίωση 6.000€ και τα δικαστικά έξοδα. Σε μία δική που έγινε 3 ώρες μετά την κοινοποίηση της αγωγής και κατά την οποία η διοίκηση δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τις ψευδείς κατηγορίες της, η απεργία μας κρίθηκε παράνομη ως προς της ημέρες της ειδοποίησης πριν την κήρυξή της και υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε τα δικαστικά έξοδα (200€) της Wind. Μάλιστα η διοίκηση έσπευσε να στείλει δελτία τύπου στα ΜΜΕ και ανακοινώσεις στους συναδέλφους , ωστόσο το Ε.Κ.Α. και η ΟΙΥΕ κήρυξαν απεργία η οποία μας κάλυπτε.
Βέβαια η διοίκηση της Wind και οι παρατρεχάμενοί της δεν σταμάτησαν εκεί. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν να υπονομεύσουν τους απεργούς με διάφορες ενέργειες. Μεταξύ άλλων παρατηρήθηκαν τα εξής:
- Στελέχη δημιουργούσαν κλίμα απειλητικό προς τους απεργούς με σκοπό να προβοκάρουν και να δημιουργήσουν ζήτημα, με την αστυνομία να βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα
- Προϊστάμενοι τμημάτων μέρες νωρίτερα ρωτούσαν συναδέλφους αν θα απεργήσουν. Επίσης κατά το διήμερο των απεργιών έπαιρναν επανειλημμένα τηλέφωνα και απαιτούσαν να ενημερωθούν αν ο εκάστοτε συνάδελφος απεργεί και τον πίεζαν να εργαστεί απεργοσπαστικά σε κτίρια εργολάβων, πχ της Teleperformance.
- Η αστυνομία ήταν παρούσα σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση σε όλα τα κτίρια της Wind.
- Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την επιθεώρηση εργασίας στο κτίριο της Teleperformance της Καλλιθέας, βρέθηκαν να εργάζονται συνάδελφοι απεργοσπαστικά και γίνεται έλεγχος από την υπηρεσία καθώς ενδέχεται κάποιοι συνάδελφοι να μην είχαν δηλωθεί.
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετείχαν εκτός από συναδέλφους μας και αλληλέγγυοι από σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες. Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους συναδέλφους μας απεργούς της Coca cola που είναι σε κινητοποιήσεις και ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη και στους απολυμένους από ταMetropolis που είχαν και οι ίδιοι κινητοποίηση το ίδιο διάστημα και στήριξαν την απεργία μας, καθώς και στις αλληλέγγυες συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στη Λαμία που έκαναν παρεμβάσεις στο κοινό έξω από τα κατά τόπους καταστήματα Wind. Επίσης, στις 3 Μαρτίου έγινε με επιτυχία η απεργία του Σωματείου εργαζομένων στη Vodafone παρά τις διώξεις, ενώ στις 5 Μαρτίου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην απεργία του Σωματείου εργαζομένων στη Forthnet-Netmed. Την ίδια εβδομάδα τρία Σωματεία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που δίνει νέα ώθηση και δυναμική στον αγώνα όλων μας.

Συνάδελφοι, τα αιτήματά μας είναι δίκαια, προέκυψαν από συλλογικές διαδικασίες. Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας και τους αλληλέγγυους που στήριξαν αυτόν τον αγώνα με τη στάση και τη συμμετοχή τους. Δεν μας πτοούν οι διώξεις και οι προκλήσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους για όλους. Καλούμε τους συναδέλφους μας να γραφτούν στο Σωματείο μας και όσοι είναι εγγεγραμμένοι να στηρίξουν τις διαδικασίες και τον αγώνα μας. Όσοι εξ αποστάσεως κάνουν κρίσεις για το Σωματείο δεν βοηθούν. Μόνο με τη συμμετοχή μπορείς να προωθήσεις τις αλλαγές που επιθυμείς. Όσο ενισχύεται ένα σωματείο από εργαζομένους και όσο πιο πολλές φωνές συλλέγει τόσο πιο δυνατό και πιο χρήσιμο γίνεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
& ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενωμένοι με το Σωματείο, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)
www.pasetim.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση