GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Yπέγραψαν συμφωνία...

Συμφωνία υπέγραψαν κατά τη συνάντηση τους στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σ...

Δείτε LIVE: Συνέντευξη τύπου και ομιλία του πρωθυπουργού
Συμφωνία υπέγραψαν κατά τη συνάντηση τους στο Παρίσι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Προκειμένου» όπως είπε στη σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός «να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».
Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την απόδοσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση