GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1.000 νεκροί από τον σεισμό 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ!

Τους 1.000 προσεγγίζει ο αριθμός των νεκρών, μέχρι στιγμής από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ. Ο πιο πρόσφατος απο...

Τους 1.000 προσεγγίζει ο αριθμός των νεκρών, μέχρι στιγμής από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ.
Ο πιο πρόσφατος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία λίγο μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδας κάνει λόγο για 876 νεκρούς σε ολόκληρη την χώρα.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 181 άνθρωποι.
"Θάνατοι έχουν καταγραφεί σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων και επιπλέον την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Τα πάντα άρχισαν να τρέμουν. Τα πάντα έπεσαν στο έδαφος. Οι τοίχοι κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου γκρεμίστηκαν. Οι πύλες στο εθνικό στάδιο κατέρρευσαν" περιέγραψε ένας κάτοικος του Κατμαντού, ο Ανούπα Σρέστα.

"Γύρω μου, οι τοίχοι των σπιτιών κατέρρεαν στο δρόμο. Όλες οι οικογένειες βρίσκονται έξω στις αυλές, ο ένας δίπλα στον άλλο, το έργο των συνεργείων διάσωσης συνεχίζεται" μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κατμαντού.

Στο Κατμαντού σύμφωνα με μία αξιωματούχο της πρεσβείας της Ολλανδίας μία πισίνα ξενοδοχείου άδειασε τελείως από το νερό, ενώ πραγματοποιούνταν μία δεξίωση με αφορμή την εθνική εορτή της Ολλανδίας.

"Ήταν τρομαχτικό, ξαφνικά όλα το νερό βγήκε από την πισίνα και παρέσυρε όλο τον κόσμο, τα παιδιά ούρλιαζαν" περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ορισμένα τμήματα της πόλης έχουν ισοπεδωθεί, σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα… Πολλά ελικόπτερα διάσωσης ίπτανται".

Δρόμοι έχουν καταστραφεί και ο σεισμός προκάλεσε καταστροφές και στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού που παραμένει κλειστό «για λόγους ασφαλείας».

Στην περιοχή του όρους Έβερεστ η χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο φονικός σεισμός του Νεπάλ καταπλάκωσε ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες που πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού του Νεπάλ.



"Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να βρίσκονται ξένοι αλλά και οδηγοί σέρπα", επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου.

Στην Ινδία τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στο Θιβέτ δύο είναι οι νεκροί, στο Μπαγκλαντέςτουλάχιστον 1 άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ 50 εργάτες τραυματίστηκαν σε ένα εργοστάσιο στο Σαβάρ, στα προάστια της Ντάκα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο ενώ προσπαθούσαν πανικόβλητοι να σωθούν.


ε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά.







Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμησή του, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.






Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας", είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV.

"Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο", συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.

Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα, καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες.






Έκκληση για βοήθεια από ορειβάτες στο Έβερεστ

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Νεπάλ προκάλεσε το σχηματισμό χιονοστιβάδας στην περιοχή του Όρους Έβερεστ, από την οποία έχουν ανασυρθεί νεκροί 8 ορειβάτες.

Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον Twitter ότι προκλήθηκε "τεράστια χιονοστιβάδα" και ''πολλοί, πολλοί" άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό.

"Τρέχω για να γλιτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου. Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε τον καταυλισμό βάσης στο Έβερεστ και έπειτα, μια τεράστια χιονοστιβάδα", έγραψε.

Ένας άλλος ορειβάτης, ο Ντάνιελ Μαζούρ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο καταυλισμός βάσης των ορειβατών στο Έβερεστ έχει "υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές" και ότι η ομάδα του έχει παγιδευτεί.

"Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους", απηύθυνε έκκληση.
Τον Απρίλιο του 2014 μια χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 Νεπαλέζων οδηγών στο Όρος Έβερεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση