GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βόμβα: Μόνιμα εισπρακτικά μέτρα για 10 δις ευρώ ζητούν οι δανειστές!

Νέα «βόμβα» έσκασε στο οικονομικό επιτελείο, την ώρα που έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει ...

Νέα «βόμβα» έσκασε στο οικονομικό επιτελείο, την ώρα που έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει μια διεξοδική και οριστική λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Οι εταίροι κλιμακώνουν περαιτέρω τις πιέσεις προς την Αθήνα, αξιώνοντας πλέον ανοιχτά η νέα ελληνική λίστα να περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα.
Τα εμπόδια για την ελληνική κυβέρνηση αυξάνονται, καθώς πλέον δεν έχει να διαχειριστεί μόνο αξιώσεις για αυξήσεις στον ΦΠΑ και αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και απαιτήσεις για δημοσιονομικά μέτρα μόνιμου - και όχι έκτακτου - χαρακτήρα.
Το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου η νέα εμπλουτισμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να τεθεί προς αξιολόγηση στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group.
Κατά τις πληροφορίες, οι νέες αξιώσεις των δανειστών ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη των μέτρων, ακόμη και στα 10 δισ. ευρώ.
Επί της ουσίας, οι δανειστές έχουν ήδη απορρίψει την ελληνική λίστα με μέτρα ύψους 6,1 δισ. ευρώ, αλλά και τη νεότερη εκδοχή της που προέβλεπε μέτρα - παρεμβάσεις άνω των 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Οι δανειστές αξιώνουν πλέον πλήρως στοχευμένα και κοστολογημένα μέτρα, διαφορετικά δεν εμφανίζονται πρόθυμοι για συμφωνία, παρά το γεγονός πως η Αθήνα έχει ανάγκη μια συμβιβαστική λύση για να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την ελληνική οικονομική.
Από κοινού με τις εργασίες του Brussels Group την ερχόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου το Euro Working Group, προκειμένου να αξιολογήσει τη νέα ελληνική πρόταση, όταν εκείνη θα έχει καταρτιστεί.
Οι ζυμώσεις μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου θα είναι πυρετώδεις και οι πιέσεις ασφυκτικές.
Ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα, ακόμη κι αν οι δανειστές διαψεύδουν τα σενάρια περί αυστηρών τελεσιγράφων και προθεσμιών προς την Αθήνα.
(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

2 σχόλια

  1. δεν τους λέτε να πάνε να ΓΑΜΗΘΟΎΝ αυτοί και οι πασοκοδεοδημοκρατες...τι παροτρύνει ο Σαμαράς τα ποταμια και το πασοκ στην κυβέρνηση να αποδεχθεί για να κλείσει η συμφωνία;.. Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου;...ΦΎΓΑΜΕ ΜΕ ΧΊΛΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΥ ΧΆΛΥΒΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Βρυξέλλες είναι ενοχλημένες με την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα... Δηλαδή είναι ενοχλημένη η Γερμανία, διότι αυτό σημαίνει Βρυξέλλες.

    Και η Γερμανία είναι ενοχλημένη επειδή η Ελλάδα σπάει την κοινή στάση της Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα. Στη δημιουργία, όμως, και συντήρηση του ουκρανικού ζητήματος η Γερμανία έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο χρησιμοποιώντας μία ολόκληρη χώρα για να αποδείξει η καγκελάριος Μέρκελ ότι υπερισχύει σε κάθε επίπεδο του προέδρου Πούτιν.

    Η Ε.Ε. σύρθηκε στην κυριολεξία πίσω από τα βίτσια του γερμανικού SS ιμπεριαλισμού επειδή απλώς δε μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

    Κι έτσι εμφανίζονται τώρα χώρες, όπως η Γαλλία, να καταδικάζουν την επιθετική πολιτική της Ρωσίας και να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ποια; Η Γαλλία που λειτουργεί νέο-αποικιακά στραγγαλίζοντας χώρες της Αφρικής για να έχει τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του πλούτου τους.

    Η Ε.Ε. λοιπόν, αυτή η ένωση Φαρισαίων και Υποκριτών, όχι μόνο μαλώνει την ελληνική κυβέρνηση επειδή δεν κάθεται σαν αμίλητο, ακίνητο, υπάκουο στρατιωτάκι στις επιθυμίες του Βερολίνου, αλλά της κάνει και μαθήματα ηθικής για το θέμα της διαφθοράς!!!!!!!!!!

    Κι αυτά τα μαθήματα τα παραδίδουν η καθηγήτρια Ηθικής Μέρκελ που έχει απλώσει έναν τεράστιο κρατικό μανδύα προστασίας πάνω απ’ όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας της ώστε ατιμώρητες να λαδώνουν αξιωματούχους άλλων χωρών για να προτιμηθούν τα προϊόντα τους, καθώς και ο Ελεγκτής Σκανδάλων Γιούνκερ, ο οποίος ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κάλυπτε επιβεβαιωμένα πολιτικές της χώρας του που εξυπηρετούσαν τους απανταχού της γης φοροφυγάδες.

    Μετά από όλα αυτά έρχεται ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας του γερμανικού Κοινοβουλίου, Πέτερ Ραμζάουερ, μιλώντας στην Passaue Neue Presse να πει ότι (έπειτα από τις οικονομικές περιπλανήσεις, έρχεται τώρα από την Ελλάδα και ο εκβιασμός της εξωτερικής πολιτικής)... Δηλαδή από θύμα εκβιασμού αυτή η έρμη χώρα θα βρεθεί τώρα και θύτης. Ένοχη εκβιασμού!!!! Γελάει και το παρδαλό κατσίκι στη σούβλα.

    Αν όμως οι γερμανογάλλοι νέο-ιμπεριαλιστές SS και οι σλοβακοφινλανδοί κολαούζοι τους έχουν πολλούς λόγους να κάνουν διαρκή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση, απορίες γεννά KAI η επίθεση εκ των έσω στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και οι ανησυχίες ποταμοσαμαρικών και λοιπών νεοφιλελεύθερων γαγγραινών σχετικά με πιθανή ρήξη με την Ευρώπη και απώλεια της αλληλεγγύης της..(ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΑΣ)

    Συγγνώμη, αλλά αυτά τα νεροσκούληκα δεν είναι που νοιάζονται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη βιομηχανία;

    Αυτοί δεν είναι που κατηγορούν για κρατισμό τη νέα κυβέρνηση και ως τηλεοπτικοί ντελάληδες ουρλιάζουν ότι καταστρέφεται η ιδιωτική οικονομία;

    Βέβαια, αυτοί είναι και λίγο ως πολύ σαλεμένοι, διότι ενώ οι ίδιοι βιομήχανοι δηλώνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το κόστος της ενέργειας και όχι το μισθολογικό, οι ντελάληδες επιμένουν για το αντίθετο υπηρετώντας τις νοσηρές ιδεοληψίες τους.

    ΣΤΑ ΜΕΖΕΑ ΜΑΣ.. ΝΑ ΦΎΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΌ ΤΟΥ ΓΑΜΙΟΛΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση