GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δανειστές δεν κάνουν πίσω: Αύξηση ΦΠΑ, μείωση επικουρικών συντάξεων, μη καταβολή της 13ης σύνταξης!

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στη Ρίγα της Λετονίας, λίγες μόνο ώρες πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της Παρασκευής. Οι ζυμώσεις έχουν ...

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στη Ρίγα της Λετονίας, λίγες μόνο ώρες πριν τη διεξαγωγή του Eurogroup της Παρασκευής. Οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει στη Ρίγα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση θέσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται ήδη στη Ρίγα - μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης - και δίνουν μάχη με το χρόνο ενόψει του αυριανού Eurogroup.
Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, παραμονή της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, πραγματοποιούνται κρίσιμες συναντήσεις, αποκλειστικά για το ελληνικό ζήτημα. Οι πληροφορίες θέλουν να διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESM (με τη συμμετοχή μάλιστα του ίδιου του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ). To παρών δίνει και το ΔΝΤ, δια του επικεφαλής του στο ευρωπαϊκό τμήμα του οργανισμού, Πολ Τόμσεν.
Κατά τις πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν να ζητούν από την Ελλάδα συμφωνία - πακέτο για όλα τα θέματα, όπως:- αύξηση ΦΠΑ, με αυτόματη κατάργηση των εξαιρέσεων στα νησιά.- Μείωση επικουρικών συντάξεων- Μη καταβολή της 13ης σύνταξης Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ζητήσει πλαφόν ενός έτους, για την προώθηση μεγάλων projects (πλην εκείνων που έχουν ήδη ξεκινήσει).
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά ζητά χρονικό περιθώριο ενός έτους για την εφαρμογή μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να έχει χρόνο να τις επεξεργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση