GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαμά θέλω να γυρίσω: 19χρονη Βρετανή που εντάχθηκε στους τζιχαντιστές

Την επιθυμία της να γυρίσει πίσω εξέφρασε στους γονείς της με μήνυμα της μια 19χρονη Βρετανή, που συγκαταλέγεται στην ομάδα των φοιτητώ...

Μαμά θέλω να γυρίσω: 19χρονη Βρετανή που εντάχθηκε στους τζιχαντιστές

Την επιθυμία της να γυρίσει πίσω εξέφρασε στους γονείς της με μήνυμα της μια 19χρονη Βρετανή, που συγκαταλέγεται στην ομάδα των φοιτητών Ιατρικής, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα από το Σουδάν με προορισμό τη Συρία ώστε να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Την είδηση ανακοίνωσε Τούρκος βουλευτής. "Μια φοιτήτρια, η 19χρονη Λίνα, έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της λέγοντας ότι θέλει να επιστρέψει. Θα προσπαθήσουμε αύριο να φέρουμε πίσω τόσο εκείνη όσο κι εκείνους που βρίσκονται μαζί της, αν μπορέσουμε να τους πείσουμε", δήλωσε ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου CHP Μεχμέτ Αλί Εντίμπογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη αργά χθες το βράδυ.

Μαζί με την 19χρονη φέρεται ότι βρίσκονται επτά Βρετανοί, ένας Αμερικανός, ένας Καναδός και δύο Σουδανοί.

Οι φοιτητές Ιατρικής--ηλικίας από 19 ως 25 ετών--ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Μαρτίου κι από εκεί φέρεται ότι μετέβησαν στη Συρία.

Αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης είπε ότι οι βρετανικές, τουρκικές και σουδανικές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν έρευνα από κοινού αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Χιλιάδες ξένοι από διάφορες χώρες έχουν ενταχθεί στις τάξεις ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και πολλοί από αυτούς περνούν από την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και δίνει τακτικά πληροφορίες στη δημοσιότητα για επίδοξους τζιχαντιστές που συλλαμβάνει έπειτα από την κριτική που δέχτηκε ότι δεν έπραξε αρκετά ώστε να σταματήσει η εισροή ξένων μαχητών μέσω του εδάφους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση