ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"ΠΑΤΡΙΣ"

Share it:
Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ: 113 χρόνια ιστορίας
Το 1902 σε μια περιοχή που διερχόταν βαθιά οικονομική κρίση και με τον αναλφαβητισμό να αγγίζει το 80% του πληθυσμού, η έκδοση μιας εφημερίδας αποτελούσε σίγουρα ένα παράτολμο εγχείρημα.
Ωστόσο ο Λεωνίδας Βαρουξής, αν και διέθετε πενιχρά οικονομικά μέσα, το αποτόλμησε, βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, που δεν ήταν άλλες από το πάθος του για τον τόπο του και την ικανότητα του να εκφράσει τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες του, εγκαταλείποντας το σίγουρο μέλλον που πρόσφερε η ηγετική θέση που είχε δίπλα στον αναμορφωτή του Ελληνικού Τύπου, τον Βλάση Γαβριηλίδη, στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΗ".

Η ιστορία έδειξε ότι τα κατάφερε. Ο ίδιος έμεινε στο τιμόνι της "ΠΑΤΡΙΣ" επί μισό αιώνα, γνωρίζοντας πολλές δυσκολίες μέχρι και διώξεις, όταν ο τύπος, σαν στοιχείο της Δημοκρατίας, ελεγχόταν με εχθρική πάντοτε διάθεση, εν μέσω περιόδων πολιτικών ανακατατάξεων, εθνικών κρίσεων και οικονομικής αστάθειας, καθιερώνοντας την ως τη φωνή της Ηλείας απέναντι σε κάθε εξουσία.
Χιλιάδες μέρες και χιλιάδες σελίδες με χιλιάδες μεγάλα και μικρά γεγονότα, χιλιάδες-μαχητικά και φλογερά άρθρα. Μια ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Έτσι συνέχισε και συνεχίζει από τότε η "ΠΑΤΡΙΣ", καταγράφοντας την ιστορία της ανθρωπότητας, της χώρας και της Ηλείας, εκφράζοντας τις απόψεις όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αποτυπώνοντας καθημερινές εικόνες της κοινωνικής και πνευματικής ζωής, μεταφέροντας όπου δει τα κοινά αιτήματα για πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου.
Σήμερα μετά από 100+ χρόνια συνεχούς έκδοσης, η "ΠΑΤΡΙΣ" ηγείται ενός μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού, που εκτός της εφημερίδας, συμπεριλαμβάνει και δυο ηλεκτρονικά μέσα (ΟΡΤ ΤV και ΟΡΤ FΜ), τα οποία είναι πρώτα σε θεαματικότητα και ακροαματικότητα αντίστοιχα στο νομό Ηλείας.

Η "ΠΑΤΡΙΣ" σήμερα είναι η πιο άρτια οργανωμένη επαρχιακή εφημερίδα, καθώς διαθέτει:
120 μόνιμους συνεργάτες (δημοσιογράφους, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό)
Πλήρεις υπηρεσίες προεκτύπωσης (τοπικό δίκτυο 35 υπολογιστών, 2 φιλμογράφους)
Δύο τετράχρωμα κυλινδρικά ταχυπιεστήρια
Δύο επίπεδες τυπογραφικές μηχανές (4χρωμη και 2χρωμη)
Δύο μονόχρωμα πιεστήρια, διπλωτική, συνθετική, ενθετική, βιβλιοδετική και κοπτική μηχανή.
Η "ΠΑΤΡΙΣ" είναι επίσης ένας ολοκληρωμένος εκδοτικός οργανισμός, που εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Περισσότεροι από 9 στους 10 Ηλείους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και τάξης απαντούν σε όλες τις σχετικές έρευνες ότι γνωρίζουν την "ΠΑΤΡΙΣ" ενώ, περισσότεροι από 6 στους 10 Ηλείους διαβάζουν πολύ συχνά την "ΠΑΤΡΙΣ" και περισσότεροι από 4 στους 10 Ηλείους την διαβάζουν καθημερινά.


Share it:
Reactions:

Media

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση