GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2 δισ. δολάρια ζητούν ΗΠΑ και Βρετανία από την Deutsche Bank

Η Deutsche Bank AG ενδέχεται να κληθεί να καταβάλει πάνω από 2 δισ. δολάρια στους ρυθμιστικούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικ...

2 δισ. δολάρια ζητούν ΗΠΑ και Βρετανία από την Deutsche Bank

Η Deutsche Bank AG ενδέχεται να κληθεί να καταβάλει πάνω από 2 δισ. δολάρια στους ρυθμιστικούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βρετανίας για το σκάνδαλο της χειραγώγησης ενός επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων, δηλαδή ποσό υψηλότερο από αυτό που κλήθηκε να πληρώσει οποιοδήποτε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με ένα πρόσωπο ενήμερο για τις προθέσεις των αρχών των δύο κρατών.

Ρυθμιστικοί φορείς στις δύο χώρες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μια συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος εντός της εβδομάδας, ίσως σήμερα Πέμπτη, ανέφεραν πληροφορίες που είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η DB, το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες τράπεζες που θα καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις αρχές για να κλείσει η έρευνα σχετικά με το London Interbank Offered Rate, ή Libor, το οποίο οι τράπεζες χρεώνουν η μια την άλλη, ιδίως για βραχυπρόθεσμες χορηγήσεις. Το 2012, η UBS AG είχε συμφωνήσει να καταβάλει $1,5 δισεκ. σε ρυθμιστικούς φορείς διεθνώς, ενώ η Barclays Plc πλήρωσε πρόστιμα ύψους $453 εκατ. λίγο καιρό αργότερα.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι τράπεζες παραποιούσαν δεδομένα για να χειραγωγούν το επιτόκιο.

Το Libor και παρόμοια επιτόκια αποτελούν τα μεγέθη αναφοράς για να καθορίζονται τα επιτόκια δανείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, από τα επιτόκια ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων ως τα επιτόκια πιστωτικών καρτών και τα επιτόκια περίπλοκων παραγώγων.

"Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές οι οποίες ερευνούν θέματα που άπτονται των επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων", περιορίστηκε να αναφέρει μια εκπρόσωπος της Ντόιτσε Μπανκ.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η γερμανική τράπεζα αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή της και να συμφωνήσει να καταβάλει πρόστιμα.

Η Ντόιτσε Μπανκ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναμένει πως τα έξοδά της για τη διευθέτηση δικαστικών υποθέσεων θα ανέλθουν σε περίπου €1,5 δισ. ευρώ ($1,61 δισ.) το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Παρά τα κόστη αυτά, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι θα καταγράψει κέρδη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ότι θα ανακοινώσει έσοδα που πλησιάζουν ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε χθες ότι η Ντόιτσε Μπανκ ενδέχεται να ανακοινώσει μια διευθέτηση που θα προβλέπει την καταβολή προστίμων ύψους $2,15 δισ. για να κλείσουν οι έρευνες σχετικά με τη χειραγώγηση επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση