GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: ΕΝΦΙΑ και το 2015 αν δεν πιάσουμε τους στόχους...

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star,...

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και φέτος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που έχουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους μας.
Εάν πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, θα μπορέσουμε να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο. Διαφορετικά, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι αλλαγές θα μετατεθούν για το 2016.
«Εάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4% θα μπορέσουμε να δούμε στο δεύτερο εξάμηνο το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Εάν δεν το καταφέρουμε, δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι προτεραιότητων, δεν θα μπορέσουμε… Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας, με τις δυνατότητες που θα έχουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

5 σχόλια

  1. Η ΕΛΠΊΔΑ ΉΛΘΕ ΚΑΙ ΈΦΥΓΕ...

    Είπε ο πρωθυπουργός: (για να είμαι ειλικρινής για τον ΕΝΦΙΑ αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας θα μείνει ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ)...

    Το κατάλαβε επιτελούς και ο νέο Σωτήρας της χώρας ότι διοικεί μια παροικία που την Λένε ΕΛΛΆΔΑ με ένα λαό που ζει στην παραμύθα που του φύτεψαν χρόνια τώρα στα μυαλά κομουνιστές, παπάδες και καθαροί Ελληναράδες...

    Μου θυμίζει τον φουκαρά τον ΤΣΕ όταν πήγε στην Μόσχα για να κάνει την ΚΟΥΒΑ πυρηνική δύναμη αλλά ο Χουστόφ δεν υπεργαψε την συμφωνία για να μην έλθει σε ρήξη με της ΗΠΑ.. ο ΚΏΛΟ Ρώσος ΧΟΥΣΤΟΦ απλώς χρησιμοποίησε την Κούβα ΏΣΤΕ ο Κένεντι να αποσύρει της πυρηνικές κεφαλές της από την Τουρκία..

    Σήμερα κατάφερε ο κ. Πρωθυπουργός ΤΣΙΠΡΑΣ να σας πει τι είναι όλη η ΑΡΙΣΤΕΡΆ που σας πουλάνε όλοι αυτοί οι χλεχλέδες ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ==Απλοί υπηρέτες του κεφαλαίου... Τελικά η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη κύριε ΤΣΙΠΡΑ...Όποιος δεν φοβάται τον εαυτό του, δεν μπορεί να προκαλέσει φόβο.....

    Η ελπίδα είναι το χειρότερο κακό, γιατί παρατείνει τα βάσανα των ανθρώπων.

    ΕΛΛΗΝΑ Ποτέ σου μη ζητάς.

    Παράτα τα κλαψουρίσματα.

    Παίρνε, σου λέω, πάντα παίρνε...

    ΑΝΤΕ καλό κουράγιο...



    Καμίλο Σιενφουέγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δανειστές δεν ενοχλούνται ούτε από τον Βαρουφάκη, ούτε από τις αόριστες λίστες μας. Θέλουν απλά το αίμα μας.. ΡΕ ΤΣΙΠΡΑΚΟ

    Του Σπύρου Γουδέβενου

    Από τις 26 Ιανουαρίου, ζούμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα μνημόνια και την χρεοκοπημένη Ελλάδα που με τις προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις δεν τα είχαμε δει. Ένα από αυτά, είναι ότι οι δανειστές μας, οι εταίροι μας, ξαφνικά έχουν χάσει σημαντικό μέρος της νοημοσύνης τους, τουλάχιστον αυτό συμπεραίνει ένας αδαής, αν δει τις διαρροές που κάνουν σε σχέση με την διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση.

    Βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, και εξαγγέλλει το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης, στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ (με μικρές χρονικές μεταθέσεις κάποιων πραγμάτων, για να φανεί ότι κάνουμε κάποια υποχώρηση στους δανειστές).

    Όλοι τις ακούσαμε, ξεκάθαρες ήταν!

    Τέρμα η λιτότητα, αλλαγή στην φορολογία με επιβάρυνση των πλουσίων της χώρας, πρόγραμμα ανακούφισης εξαθλιωμένων Ελλήνων, ρύθμιση κόκκινων δανείων, τερματισμός ασυδοσίας σε ιδιωτικοποιήσεις και ΜΜΕ, και πολλά άλλα.

    Είναι προφανές, ότι τα παραπάνω ήταν και παραμένουν να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είχαν ορίσει ως "συνταγή" οι δανειστές μαζί με το πολιτικό δυναμικό της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, τα τελευταία χρόνια.

    Από τον Φλεβάρη μέχρι τον Μάρτη, ακούμε τους δανειστές, μαζί με την 5η φάλαγγα στο εσωτερικό να κατηγορούν την κυβέρνηση, ότι αργεί στην διαπραγμάτευση γιατί δεν ήταν, λένε, συγκεκριμένη.

    Δεν είχε συγκεκριμένα, κοστολογημένα μέτρα, ακούγαμε, και κοιταζόμασταν μεταξύ μας περίεργοι, γιατί και συγκεκριμένα μέτρα ακούγαμε από την κυβέρνηση, και σε ότι αφορά την κοστολόγηση, αυτή είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Θεσσαλονίκη!

    Από τον Μάρτη και σήμερα, μάλλον γίναμε συγκεκριμένοι κατά τους δανειστές, αλλά για την αργοπορία της όποιας συμφωνίας, δείχνουν ως υπεύθυνο πάλι την κυβέρνηση, αυτή τη φορά σε επίπεδο προσώπων. Ξαφνικά, λένε, δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον Βαρουφάκη.

    Του Σπύρου Γουδέβενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του Σπύρου Γουδέβενου...

    Γιατί ρε παιδιά;; βρωμάει; είναι πολύ σκούρος για τα γούστα σας;;

    Είναι προφανές, ότι στις διαπραγματεύσεις, μεταφέρει την κυβερνητική γραμμή, όπως κάνει ο κάθε Υπουργός, αλλιώς δεν θα ήταν Υπουργός με το πρώτο κρούσμα απειθαρχίας.

    Και επειδή τον ακούμε σε δημόσιες δηλώσεις, δεν βλέπουμε να τραβάει κανά σχοινί, ούτε να ΜΗΝ υποχωρεί σε κάτι που έχει αποφασίσει να υποχωρήσει η κυβέρνηση. Αντίθετα, θα έλεγα, κάνει και κάποια υπερβολικά ανοίγματα ενίοτε προς τους δανειστές!

    Οι δανειστές δεν ενοχλούνται ούτε από τον Βαρουφάκη, ούτε από τις αόριστες λίστες μας.....

    Ενοχλούνται από την επιμονή της κυβέρνησης να μην δέχεται μειώσεις συντάξεων (κάθε είδους), μειώσεις μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ (για να σταματήσουμε να ψωνίζουμε και τα 3-4 πράγματα που αντέχουμε, και να κλείσουν όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταφέρνουν ακόμα να επιβιώνουν), να γίνονται ελεύθερα κατασχέσεις μισθών και περιουσιών για χρέη (και οι 100 δόσεις δεν τους άρεσαν).

    Και όσο ακούνε τον κάθε Βαρουφάκη να λέει ΟΧΙ, για να μην εκτεθούν και στις δικές τους κοινές γνώμες (γιατί και εκεί δεν θα έπειθαν λέγοντας ΝΑΙ θέλουμε να εξαθλιώσουμε τον Ελληνικό λαό), το ρίχνουν ότι τους φταίει ο Βαρουφάκης, ή οι αοριστίες μας.

    Απλά δεν τολμάνε να ζητήσουν δημόσια την αντικατάσταση του πραγματικού "φταίχτη"....Του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του, μην τους πει κάποιος, ακούγοντας τους, ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

    Δεν πειράζει...Ξυδάκι, κύριοι "εταίροι μας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσίπρας έχει ήδη ξεγράψει το Βαρουφάκη...

    Απλώς δεν το κάνει απροκάλυπτα, για να μη φανεί ποσο άτιμο είναι να τον πετάς σα στημένη λεμονόκουπα έναν άνθρωπο που δεν έκανε τίποτ' άλλο παρά να ακολουθεί τις δικές σου εντολές.

    Τακτική Αντρέα Παπανδρέου σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς όμως ο ίδιος ο Βαρουφάκης να προβάλλει αρχηγικές ή άλλες πολιτικές βλέψεις όπως οι "δελφίνοι" του Α.Π. Κι αυτό κάνει την ατιμία του Τσίπρα ακόμα πιο ιταμή: Το πουλόβερ το ξηλώνει λίγο-λίγο, να μη φανεί, στα μουλωχτά. Αυτό είναι χειρότερο.

    Μπορεί να του προσάψει κανείς χίλια μύρια, οτι είναι ιδιόρρυθμος, εναλλακτικός, αυθόρμητος, νάρκισσος, "αρετές" που δεν είναι ανεκτές από του γραφειοκράτες του Βερολίνου, αλλά όλ' αυτά που αναφέρεις ισχύουν.

    Και η εντιμότητα, η ευγένεια, η παρρησία, είναι ζητούμενα, ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Μπορεί να μην ήταν ο κατάλληλος για τις ίντριγκες στην καμαρίλα της Ε.Ε. αλλά αν δεν του έκανε του Τσίπρα, ας μην τον έβαζε σ' αυτή τη θέση.

    Νομίζει ο Τσίπρας οτι θα του χαριστούν με τη νέα σύνθεση. ΚΟΥΝΙΑ που τον ΚΟΎΝΑΓΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΦΆΝΕ ΑΜΆΣΗΤΟ ΟΧΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Κι η Βραζιλία έκανε αλλαγές, αλλά έφαγε 7/άρα από τη Γερμανία, για να κάνουμε ποδοσφαιρικές αναλογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΤΊΛΑ ΤΣΙΠΡΟ-ΑΔΩΝΙ.... ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΆ Ο ΝΤΕΡΠΕΝΤΕΡΗΣ ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΒΓΆΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ... ΞΕΦΤΊΛΑ


    Ο Ντερμπεντέρης ένιωσε απόψε δικαιωμένος, ως... σύμβουλος του πρωθυπουργού!

    Ξεκίνησε θυμίζοντας στην Τρέμη την πρόταση που - όπως μόνο το nonews επισήμανε- έκανε την περασμένη Παρασκευή.
    "Ολγα, οπως εδώ λέγαμε ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί αυτόνομο πρόβλημα. Και...
    η σταγόνα ξεχείλισε στη Ρίγα".
    Αλλά, κατά Ντερμπεντέρη, υπήρξε και μια άλλη σταγόνα που δεν έγινε γνωστή. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να περάσει προτάσεις στο Euro Working Group εκτός διαδικασίας. Δηλαδή, χωρίς να τις εγκρίνει η τρόικα. Αυτό δημιουργησε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, σε σημείο μάλιστα να διαμαρτυρηθεί και η Μέρκελ στον πρωθυπουργό.

    Ετσι μετά τη Ρίγα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση,κατά τας γραφάς. Οπως δηλαδή προβλέπει το Ευρωπαϊκό "πρωτόκολλο". Book by book...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση