GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

21 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στην Κίνα

Η πτώση ενός λεωφορείου χθες, Σάββατο, σε ποταμό στην Κίνα στοιχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους ενώ τρεις τραυματίσθηκαν, μετέδωσε σήμερα το...

21 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποτάμι στην Κίνα

Η πτώση ενός λεωφορείου χθες, Σάββατο, σε ποταμό στην Κίνα στοιχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους ενώ τρεις τραυματίσθηκαν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το όχημα μετέφερε 24 επιβαίνοντες όταν βγήκε από το δρόμο κοντά στο Μπίζε, στην ορεινή επαρχία Γκιζού (νότια Κίνα), και συνετρίβη πέφτοντας από ύψος 100 μέτρων στην κοίτη ενός αποξηραμμένου ποταμού.

Τα οδικά δυστυχήματα, ιδιαίτερα τα δυστυχήματα που σημειώνονται σε υπερπλήρη με επιβάτες λεωφορεία που εκτελούν μακρινά δρομολόγια, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στην Κίνα. Περίπου 426.000 δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 87.200 ανθρώπους στη διάρκεια των 10 πρώτων μηνών του 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε ένα χρόνο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 από μια ομάδα Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών είχε πάντως καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους κινεζικούς δρόμους είναι δύο φορές υψηλότερος απ' ό,τι υποστηρίζει η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση