GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα 23 νησιά, στα οποία θα γίνονται οι συναλλαγές μόνο με κάρτες...

Επιβολή ειδικού τέλους διαμονής ανά διανυκτέρευση που θα κυμαίνεται από 1 μέχρι 5 ευρώ στα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων σε όλη τη χώρ...

Επιβολή ειδικού τέλους διαμονής ανά διανυκτέρευση που θα κυμαίνεται από 1 μέχρι 5 ευρώ στα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων σε όλη τη χώρα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του νομοσχεδίου-σκούπα που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα προβλέπεται υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές σε 23 νησιά και αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% με επέκταση του μέτρου και στα σκάφη αναψυχής.


Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να αντληθεί ρευστό και μάλιστα άμεσα και να αποφύγει το υπουργείο την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το μέτρο του "κεφαλικού" τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά, μιλάμε για εκείνα του Αιγαίου που έχουν πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων.

Σε αυτά έρχεται και φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και 6% φόρος σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, όπως και φόρος 3% σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές "το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα".

"Ανοιχτό" ζήτημα παραμένει ο καθορισμός του αριθμού διανυκτερεύσεων. Πάντως, ορισμένοι μέτοχοι των διαπραγματεύσεων διαφωνούν με το προσχέδιο και ζητούν να εξαιρεθούν από τον ειδικό φόρο τα καταλύματα 3 αστέρων.
Ο κατάλογος με τα νησιά:

Θάσος

Λήμνος

Λέσβος

Σκιάθος

Σκόπελος

Χίος

Ικαρία

Σάμος

Άνδρος

Τήνος

Μύκονος

Πάρος

Σύρος

Νάξος

Μήλος

Σαντορίνη

Πάτμος

Λέρος

Κάλυμνος

Σύμη

Κως

Ρόδος

Κάρπαθος

(Πηγή: Έθνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση