GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκλειδώνουν τα εφάπαξ για 30.000 συνταξιούχους

Το εφάπαξ 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013 και από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκκρεμεί «ξεκλειδώνει» το Ταμεί...

Ξεκλειδώνουν τα εφάπαξ για 30.000 συνταξιούχους

Το εφάπαξ 30.000 δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013 και από το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκκρεμεί «ξεκλειδώνει» το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, το νέο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο, προβλέπει την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ που οδηγούσε σε μειώσεις από 30% έως 80%. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Για τον υπολογισμό του εφάπαξ θα λαμβάνεται υπόψιν το σύνολο των εισφορών που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι όλα τα χρόνια ασφάλισής τους με ένα τεχνικό επιτόκιο που θα αποτυπώνει την πραγματικότητα και δεν θα οδηγεί σε μειώσεις σε σχέση με όσους πήραν εφάπαξ έως 31 Αυγούστου 2013.

Σημερα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκδίδει μικρό αριθμό εφάπαξ σε όσους αποχώρησαν έως και 31/8/2013 και των οποίων οι πράξεις έχουν φτάσει στο Ταμείο από το Γενικό Λογιστήριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση