GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ποια "μέση λύση" συζητούν κυβέρνηση και καναλάρχες για τα 40,77 εκατ. ευρώ...

Από τον Κώστα Ζωγράφο. Κρίσιμα θα είναι τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αφ...

Από τον Κώστα Ζωγράφο.

Κρίσιμα θα είναι τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τα τηλεοπτικά κανάλια. Αφορμή είναι τα τέλη χρήσης συχνοτήτων που οφείλουν να οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τις δημόσιες συχνότητες για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, το έσοδο για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 40,77 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 24,1 οφείλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης και 16,6 οι συνδρομητικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να φανεί αν είναι εφικτό τα τέλη αυτά να καταβληθούν τμηματικά, δηλαδή σε δόσεις.
Ως γνωστόν, μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες καναλιών ζητούν να συμψηφιστούν τα χρήματα αυτά με το δωρεάν χρόνο που έχουν παραχωρήσει τα κανάλια στα κόμματα για τις εκλογές. Η κυβέρνηση αντίθετα το αρνείται και ζητά καταβολή των οφειλομένων άμεσα.
Αν βρεθεί μέση λύση, τα πράγματα θα ηρεμήσουν όπως λένε οι γνωρίζοντες. Αλλιώς προβλέπονται εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση