GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμία συμφωνία στους 5+1 για τα πυρηνικά του Ιράν

Διπλωμάτης προσκείμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν σχετ...

Καμία συμφωνία στους 5+1 για τα πυρηνικά του Ιράν

Διπλωμάτης προσκείμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, διαψεύδοντας προηγούμενη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι το Ιράν και οι 6 παγκόσμιες δυνάμεις κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Κάτι τέτοιο είναι αναληθές», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο διπλωμάτης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των 6 παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αλλά και τα μέτρα για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Από τις διαπραγματεύσεις αποχώρησε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς. Σύμφωνα με τη γαλλική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις, ο Φαμπιούς θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόλις κριθεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος των διαπραγματεύσεων.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε συνεδρίαση της ομάδας του Εθνικής Ασφαλείας για να εξεταστεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση