GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συντάξεις-Τα κλειδιά για έξοδο 5 χρόνια νωρίτερα

Πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας μπορούν να κλειδώσουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των ταμείων μέσα στο 2...

Συντάξεις-Τα κλειδιά για έξοδο 5 χρόνια νωρίτερα

Πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας μπορούν να κλειδώσουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των ταμείων μέσα στο 2015 χωρίς να κινδυνεύσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια αύξηση των ετών ασφάλισης και κυρίως σε μια αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67.

Με τις αλλαγές που έγιναν στο ασφαλιστικό η πλήρης σύνταξη στα 62 συνδυάστηκε με τα 40 έτη ασφάλισης, εφόσον συμπληρώνονται τα απαιτούμενα έτη για κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από την 1η/1/2013 και μετά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό οδηγό που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του δημοσίου, των ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών, του ΟΑΕΕ αλλά και του ΕΤΑΑ οι οποίοι μπορούν να βγουν ως και 5 χρόνια νωρίτερα με πλήρη σύνταξη, δηλαδή στα 62 αντί για τα 67 με 15 έως 33 έτη ασφάλισης.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση