GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει ο ΥΠΟΙΚ

Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει, για φέτος, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με δηλώσεις του. Σημειώνεται...

Τουρκία: Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει ο ΥΠΟΙΚ

Πληθωρισμό χαμηλότερο του 6% αναμένει, για φέτος, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,19% μέσα στον Απρίλιο, σε σύγκριση με τις τιμές του Μαρτίου. Η εξέλιξη αυτή είχε ως συνέπεια την αύξηση του πληθωρισμού, σε ποσοστό 7,61% σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού Ινστιτούτου Στατιστικής.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι θα ομαλοποιηθούν οι τιμές στα τρόφιμα μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να σταθεροποιηθεί το συνολικό ποσοστό του πληθωρισμού, αλλά και να αντισταθμιστούν αρνητικές επιπτώσεις, από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου.

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας αυξάνει τις τιμές πώλησης των εισαγόμενων προϊόντων στην Τουρκία, συμπαρασύροντας, προς τα επάνω, τον πληθωρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση