GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοβερός σεισμός 7.7 Ρίχτερ στο Κατμαντού

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη χώρα, όπως ανέφερα...

Φοβερός σεισμός 7.7 Ρίχτερ στο Κατμαντού
Τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη χώρα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πάρα πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των νεκρών αλλά και των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.
 
Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ποκάρα. Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS ανέφερε ότι ο σεισμός προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση