GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ο σεισμός του Νεπάλ ήταν 900 φορές μεγαλύτερος από της Κεφαλλονιάς"

Καθησυχαστικός ότι το "σεισμικό ντόμινο" που έρχεται λόγω του σεισμού στο Νεπάλ δεν πρόκειται να χτυπήσει την Ελλάδα εμφανίστ...

Καθησυχαστικός ότι το "σεισμικό ντόμινο" που έρχεται λόγω του σεισμού στο Νεπάλ δεν πρόκειται να χτυπήσει την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Περιγράφοντας όσα είδε στο Mega, ανέφερε ότι μέσα στο Κατμαντού η κατάσταση διαφέρει πολύ από γειτονιά σε γειτονιά, καθώς άλλες είναι ισοπεδωμένες και άλλες δεν έχουν υποστεί καθόλου ζημιές.

Σε ό,τι αφορά τη σφοδρότητα του σεισμού ο Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι "το σεισμικό γεγονός ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλλονιά".

Συμφώνησε ακόμη με τις εκτιμήσεις που λένε ότι ήταν σαν να είχαμε 800 εκρήξεις στη Χιροσίμα, τονίζοντας ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν τεράστια.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτίμησε ακόμη ότι λόγω της σεισμικής δραστηριότητας υπολογίζεται ότι τα Ιμαλάια "θα σηκωθούν τουλάχιστον ένα μέτρο".

Στο Νεπάλ βρίσκεται ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας μαζί με τον καθηγητή Δημήτρη Καρύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση