GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Airbnb "δείχνει" τη Δανάη Στράτου για το θέμα με τα σπίτια

Την σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Δανάη Στράτου δείχνει η βρετανική εταιρία Airbnb, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την ε...

Η Airbnb
Την σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Δανάη Στράτου δείχνει η βρετανική εταιρία Airbnb, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την ενοικίαση των σπιτιών της δίχως να διαθέτουν την ειδική σήμανση του ΕΟΤ.
"Ζητάμε από τους οικοδεσπότες μας να επιβεβαιώσουν ότι θα ακολουθούν όλους τους τοπικούς κανόνες και νόμους, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών. Οι κανόνες μπορούν να είναι εξαιρετικά περίπλοκοι και φυσικά είναι διαφορετικοί στις 34.000 πόλεις που έχουμε παρουσία", τονίζει στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Patrick Robinson, επικεφαλής της Airbnb στην Ευρώπη, "δείχνοντας" προς την πλευρά της κυρίας Στράτου για τυχόν ευθύνες.
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών διέθετε μέσω της Airbnb δύο σπίτια, σε Πλάκα και Αίγινα, τα οποία δεν έφεραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, που επιτρέπουν στον εκάστοτε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Το ακίνητο στην Αίγινα, δε, σύμφωνα με την "Daily Mail", εκμισθώθηκε πέρυσι έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα.
Συνολικά το ζήτημα της φορολογίας ή μη των ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για να νοικιάσουν το ακίνητό τους τέθηκε επί τάπητος και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα η Airbnb. Στη διάρκεια αυτής ο κ. Robinson υπεραμύνθηκε της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στη διαδικασία επιλογής του εκάστοτε οικοδεσπότη, ενώ πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα είναι "ανοιχτή" προς πάσα αρμόδια αρχή να ελέγξει συναλλαγές και έσοδα.
"Έχουμε παραγωγικές συζητήσεις με φορείς σε πόλεις ανά τον κόσμο για τους κανονισμούς και τη φορολογία και είμαστε βέβαιοι ότι οι καλύτερες λύσεις θα έρθουν και στην Ελλάδα, μέσα από το διάλογο", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση