GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο Audi A1 είναι ήδη εδώ!

Μια από τις πολλές φετινές πρεμιέρες της Audi για την ελληνική αγορά, αφορούσε το νέο Α1 που έφτασε στη χώρα μας αρχές Απριλίου. Η αν...

Το νέο Audi A1 είναι ήδη εδώ!
Μια από τις πολλές φετινές πρεμιέρες της Audi για την ελληνική αγορά, αφορούσε το νέο Α1 που έφτασε στη χώρα μας αρχές Απριλίου. Η ανανέωση του Α1 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, καθώς στις σχεδιαστικές αλλαγές προστίθεται και ένας μικρός 1000άρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας.
Με τιμές που ξεκινούν από τα 17.200 ευρώ χωρίς απόσυρση (16.240 με απόσυρση) για το 3θυρο 1000άρι Α1 και υπερεπαρκή στάνταρ εξοπλισμό (ESP με ηλεκτρονικού μπλοκέ, 6 αερόσακοι, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ραδιο-CD, ζάντες αλουμινίου, σύστημα start-stop και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση κλπ.), το νέο μικρό της Audi κυριολεκτικά τα έχει όλα και συμφέρει.
Η ανανέωση του A1 περιλαμβάνει μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό, στη διακόσμηση του εσωτερικού και στον εξοπλισμό.
Είδηση ο νέος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρα TFSI, 1000 κ.εκ. με 95 ίππους και εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km που το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας.
Μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2, έχει επιτευχθεί και στον 1.4 TFSI με τους 125 ίππους, καθώς και στον 1.8 TFSI με τους192 ίππους, αλλά και στον 1.6 TDI (ντίζελ) με τους 116 ίππους.
Επιπλέον όλες οι εκδόσεις του Α1, μπορούν να συνδυάζονται και με το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic.
Ανανέωση εντοπίζεται και στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, καθώς και στα συστήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Στα πλαίσια στης σύντομης παρουσίασης στον ελληνικό ειδικό τύπο, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε για λίγα χιλιόμετρα το νέο Α1 με τον πετρελαιοκινητήρα. Στη σύντομη αυτή δοκιμή διαπιστώσαμε ότι τα βασικά οδηγικά χαρακτηριστικά και η οδική συμπεριφορά παραμένουν πολύ πάνω από το μέσο όρο σε όλα τα επίπεδα, ενώ η ροπή του κινητήρα κάνει τη ζωή του οδηγού ευκολώτερη, αφήνει κατά το δυνατόν ανεπηρέαστη την τσέπη του λόγω ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης και φορτώνει με ελάχιστους ρύπους το περιβάλλον (το τελευταίο κατά δήλωση του κατασκευαστή).
Στα υπερθετικά εντοπίζουμε την υψηλή ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης και την άριστη θέση οδήγησης.
Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο με αίσθηση και αποτελεσματικότητα μεγαλύτερης κατηγορίας, συστατικό απόλυτα ταιριαστό με τα δεδομένα της εποχής μας, όπου πολλοί επιλέγουν μικρά αυτοκίνητα τόσο για την πόλη, όσο και για τις εκτός αυτής μετακινήσεις τους, χωρίς να «ματώνουν» σε κόστος κτήσης και συντήρησης, αλλά και χωρίς να χάσουν την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης που είχαν συνηθίσει προ κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση