GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστασιάδης: Καμία συνεννόηση με την Τουρκία για το Barbaros

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απέρριψε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Μεσούτ Γιλντίζ, ο οποίο...

Αναστασιάδης: Καμία συνεννόηση με την Τουρκία για το Barbaros

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απέρριψε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Μεσούτ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε συνεννόηση για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ και για αποχώρηση της πλατφόρμα της εταιρείας ΕΝΙ.

“Αυτό που ξέρω είναι ότι όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζουν, αλλά δεν μας συναντούν. Πώς θα ήταν δυνατόν, ή και μέσω τρίτων έστω, να γίνει κάτι ανάλογο;”, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Επίσης, χαιρέτισε το γεγονός ότι αποχώρησε το Barbaros και ευχήθηκε η λογική να υπαγορεύσει ότι η συνέχιση του διαλόγου επιβάλλει αλληλοσεβασμό και ένα καθεστώς μακριά από απειλές ή εκβιασμούς.

Σε ερώτηση αν αισιοδοξεί πως θα επανεκκινήσουν οι συνομιλίες, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα αποκατασταθεί ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Επίσης, επανέλαβε ότι οι επαφές που θα έχει στην Λευκωσία στις αρχές της βδομάδας ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, θα είναι διερευνητικές για να διαπιστώσει “αν και εφόσον αυτά που οδήγησαν στην αναστολή της συμμετοχής του στο διάλογο αίρονται, έτσι ώστε να κριθεί ότι το κλίμα που δημιουργείται μπορεί να υπαγορεύει και την επανέναρξη του διαλόγου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση