GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Barking: Βάση με DNA σκύλων καρφώνει τους αμελείς ιδιοκτήτες

Πονοκέφαλους για τους αμελείς ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους από πάρκα, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους...

Barking: Βάση με DNA σκύλων καρφώνει τους αμελείς ιδιοκτήτες

Πονοκέφαλους για τους αμελείς ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους από πάρκα, δρόμους και άλλους δημόσιους χώρους, αποτελεί η βάση δεδομένων Barking (= γαβγίζω, στα ελληνικά) που θα καταχωρηθεί το DNA όλων των κατοικίδιων σκύλων και θα δημιουργηθεί στην Αγγλία και θα περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου.

Όσοι σκύλοι δεν καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στα 27 δημόσια πάρκα της πόλης, από το καλοκαίρι, γράφουν οι The Times.

Κάθε αμελείς ιδιοκτήτης που θα "καρφώνεται" από τη βάση αυτή, θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 111 ευρώ (80 στερλίνων). Το δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει εξάλλου να συμπεριλάβει στο μισθωτήριο αυτών που ενοικιάζουν δημοτικές κατοικίες την υποχρέωση να καταχωρίζουν το DNA του σκύλου τους.

"Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες σκύλων δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα, όμως δυστυχώς λίγοι εγωιστές πιστεύουν ότι μπορούν να παραλείπουν το καθάρισμα μετά το πέρασμα των σκύλων τους", σχολίασε ο δημοτικός υπεύθυνος Ντάρεν Ρόντουελ, ο οποίος χαρακτήρισε την καινοτομία αυτή που έρχεται από τις ΗΠΑ ως το "σκυλίσιο διαβατήριο για τον 21ο αιώνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση