GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανούσης προς Τσίπρα: "Παραιτούμαι αν..."

Το "μπαλάκι" στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πετάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. με συνέντευξή ...

Το "μπαλάκι" στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πετάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real σχετικά με τη στάση του κράτους και της Αστυνομίας απέναντι σε καταληψίες, κουκουλοφόρους και κυκλώματα που δρουν μέσα από τις φυλακές.
O κ. Πανούσης τονίζει πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις επί του θέματος.
"Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει", αναφέρει και τονίζει: "Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα".
"Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα", τονίζει και σημειώνει πως το πραγματικό δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ανάμεσα στο "4% των ‘έξαλλων’ και το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε".
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Πανούσης φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι κάποιοι μέσω των επεισοδίων τον "θέλουν νεκρό". Ο κ. Πανούσης επιμένει στο τρίπτυχο "ασφάλεια-κοινωνική συνοχή-δημοκρατία", εργάζεται για μια αστυνομία πιο αποτελεσματική και φιλική και προειδοποιεί: "Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως πχ η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες".
"Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας", σημειώνει.
Μεταξύ άλλων, προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Χρυσή Αυγή να ενισχύει εκ νέου τα ποσοστά της. "Κάνει λάθος ο Σαμαράς και θέτει κατά τον τρόπο που θέτει το θέμα της ασφάλειας. Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει πως από τη συγκεκριμένη ατζέντα δεν θα κερδίσει το κόμμα του, ούτε το τοξικό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά θα ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή".
Όπως σημειώνει παράλληλα η εφημερίδα, ο κ. Πανούσης έχει αναφέρει σε έμπιστους συνεργάτες του πως εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, τότε δεν έχει νόημα η παρουσία του στο υπουργείο. "Ξέρω από βελούδινα διαζύγια", αναφέρει με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση