GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχεί τη Μόσχα η συνεργασία Φινλανδίας και Σουηδίας με το ΝΑΤΟ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε σήμερα "ιδιαίτερη ανησυχία" για τις κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας προς...

Ανησυχεί τη Μόσχα η συνεργασία Φινλανδίας και Σουηδίας με το ΝΑΤΟ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε σήμερα "ιδιαίτερη ανησυχία" για τις κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας προς την ενίσχυση της συνεργασίας τους με την Ατλαντική Συμμαχία.

Τα σχόλια της Μόσχας αναφέρονται σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Aftenposten και όπου σε κοινή τους διακήρυξη οι υπουργοί Άμυνας της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και της Ισλανδίας δηλώνουν ότι η βόρεια Ευρώπη πρέπει να προετοιμασθεί για πιθανές κρίσεις ή επεισόδια εξαιτίας της Ρωσίας.

Η Φινλανδία, που συνορεύει με την Ρωσία, και η Σουηδία δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά έχουν ενισχύσει τις συνεργασία τους με την Ατλαντική Συμμαχία και η κοινή διακήρυξη αποτελεί μία από τις δυναμικότερες αντιδράσεις τους στην ρωσική επιθετική στάση.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας χαρακτήρισε τη ρωσική αντίδραση "απειλητική", προσθέτοντας, ωστόσο, ότι κανείς δεν εκπλήσσεται από αυτήν.

"Καμία άλλη χώρα, φυσικά, δεν διαθέτει βέτο για τις αποφάσεις της Φινλανδίας", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YLE ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι οι κρίσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας μετέβαλαν την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας, γεγονός που θα έχει συνέπειες επί της πολιτικής ασφαλείας στην περιοχή.

"Ένας θεμελιώδης πυλώνας της διεθνούς αμυντικής μας συνεργασίας είναι η σχέση μας με τη Σουηδία. Είναι επίσης σαφές ότι θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη στενή σύμπραξη με το ΝΑΤΟ", πρόσθεσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση