GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το διαζύγιο των γονιών προκαλεί...άσθμα στα παιδιά!

Τα παιδιά χωρισμένων γονιών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη. Τα παιδιά που βιώνο...

Το διαζύγιο των γονιών προκαλεί...άσθμα στα παιδιά!
Τα παιδιά χωρισμένων γονιών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη. Τα παιδιά που βιώνουν το διαζύγιο των γονιών τους, το χωρισμό, τους τσακωμούς ή είναι μάρτυρες σε προβλήματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τη βία στο σπίτι διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τη νέα μελέτη.
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Annals of Allergy, Asthma and Immunology» αναφέρει ότι το άγχος είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άσθματος , αλλά υπάρχει μια επιστημονική διαμάχη για το εάν προκαλεί άσθμα σε υγιή άτομα.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Εθνική Έρευνα για την υγεία των παιδιών, οι ερευνητές πήραν συνέντευξη στους γονείς 92.000 παιδιών, ηλικίας ενός έτους έως 17 ετών για να διερευνήσουν τη σχέση του άσθματος με το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί.
Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι ένα παιδί που βιώνει το διαζύγιο των γονιών κινδυνέυει κατά 28% περισσότερο να αναπτύξει άσθμα, από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον. Οι ειδικοί εξήγησαν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ένα τέτοιο γεγονός επάγει το στρες, που πυροδοτεί το άσθμα.
«Τα δεδομένα έδειξαν ότι σε όσο πιο δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον ζει ένα παιδί, , τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αναπτύξει άσθμα», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Τζέιμς Σάμπλετ.
 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το άσθμα είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τους αεραγωγούς, τους μικρούς «σωλήνες» που μεταφέρουν τον αέρα μέσα και έξω από τους πνεύμονες. Όταν ένα άτομο με άσθμα έρχεται σε επαφή με κάτι που ενοχλεί τους αεραγωγούς, οι μύες γύρω από τα τοιχώματα των αεραγωγών σφίγγουν και στενεύουν, καθώς και η επένδυση των αεραγωγών φλεγμαίνει και αρχίζει να διογκώνεται, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή και άλλα συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση