GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι "σχεδίαζε ξυλοδαρμό" πολιτικού του αντιπάλου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Σοσιαλ...

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) αποκάλυψε, την Κυριακή, τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι, από τον Ιούνιο του 2013, από τις οποίες προκύπτει η ενορχήστρωση από τον Ν. Γκρούεφσκι επεισοδιακών διαμαρτυριών κατά του Δημάρχου Κέντρου στα Σκόπια, Αντρέι Ζερνόφσκι (αντιπολίτευση) και ο σχεδιασμός να ξυλοκοπηθεί ο δήμαρχος από προβοκάτορες του κόμματος του Ν. Γκρούεφσκι.

«Θα μαζέψουμε 2.000 ανθρώπους μπροστά από το Δήμο Κέντρο και την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, ορισμένοι από αυτούς να εισέλθουν μέσα και κάποιος από αυτούς να του ρίξει πέντε-έξι χαστούκια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Αυτός που θα τον χαστουκίσει δεν πρόκειται να πάθει τίποτε, το πολύ-πολύ να του ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος», φέρεται να λέει ο Ν. Γκρούεφσκι στον υπουργό της κυβέρνησής του.

Τον Ιούνιο του 2013 υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος του Ν. Γκρούεφσκι είχαν οργανώσει βίαιες διαμαρτυρίες και εισέβαλαν στο κτίριο του Δήμου Κέντρο, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, σπάζοντας παράθυρα του κτιρίου, χωρίς ωστόσο να ξυλοκοπήσουν τον δήμαρχο Αντρέι Ζερνόφσκι.

Αφορμή για τις διαμαρτυρίες εκείνες υποστηρικτών του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι είχε αποτελέσει η πρόθεση του δημάρχου Κέντρο να εμποδίσει μέρος της υλοποίησης του αμφιλεγόμενου σχεδίου της κυβέρνησης για τον «εξαρχαϊσμό» των Σκοπίων (τοποθέτηση αγαλμάτων και κατασκευή νεοκλασικών κτιρίων στο κέντρο των Σκοπίων) το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική εκ μέρους της αντιπολίτευσης των Σκοπίων.

Ο Δήμος Κέντρο στα Σκόπια είναι μεταξύ των δέκα περιφερειακών δήμων στο πολεοδομικό συγκρότημα των Σκοπίων και ο μοναδικός που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση