GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος- Δεκατέσσερις νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας στη χερσόνησο του Σινά, την ευθύνη για τις οποίες ...

Αίγυπτος- Δεκατέσσερις νεκροί από επιθέσεις ισλαμιστών

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας στη χερσόνησο του Σινά, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε ο βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, που έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες πολυάριθμες, πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή αυτή, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας, ένας αξιωματικός και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν εξερράγη το απόγευμα μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι ενός δρόμου. Η βόμβα πυροδοτήθηκε όταν το όχημα με ελαφριά θωράκιση στο οποίο επέβαιναν πλησίασε σημείο κοντά στην κοινότητα Σέιχ Ζουάιντ, στο Βόρειο Σινά.

Το Βόρειο Σινά αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις (“Οι υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ”, στα αραβικά), που θεωρείται ο βραχίονας του ΙΚ στην Αίγυπτο, αφότου ορκίστηκε πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση και μετονομάστηκε σε “Επαρχία του Σινά”, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση