GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Μηδαμινή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Τον κώδωνα του κίνδυνου γύρω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ξένους δανειστές έκρουσε ο Επίτροπος Οικονομικών...

Μοσκοβισί: Μηδαμινή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Τον κώδωνα του κίνδυνου γύρω από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ξένους δανειστές έκρουσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος έκανε λόγο για "μηδαμινή πρόοδο" στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Μοσκοβισί ζήτησε επίσης να υπάρξει πρόοδος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου, καθώς "ο χρόνος αρχίζει να πιέζει". Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν μελετάται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

"Εργαζόμαστε και κάνουμε προόδους, αλλά σε αυτό το στάδιο μηδαμινές. Ο χρόνος αρχίζει να πιέζει" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε πως "λείπουν πολλά πράγματα" από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, που η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει στους εταίρους της ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία δόση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης.

Έκρινε ακόμη "απολύτως αναγκαίο" να υπάρξει πρόοδος στο προσεχές συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την 24η Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε, πάντως, ότι "δεν γίνεται προετοιμασία" για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
"Δεν γίνονται σκέψεις για μια Grexit, δεν υπάρχει σχέδιο Β, δεν υπάρχει καμία αλλαγή από αυτή την άποψη, παρότι έχω δει δηλώσεις (σ.σ. περί του αντιθέτου), ιδίως του Ολιβιέ Μπλανσάρ", του επικεφαλής οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε ο Επίτροπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση