GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς και ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν, διατύπωσε από τη Ρίγα τ...

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς και ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν, διατύπωσε από τη Ρίγα της Λετονίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup.

Όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης, σήμερα συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. «Εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση ενόψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, επίσης, ότι διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί.

Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο Γ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως είπε, «κρίνουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία και ότι αυτές οι διαφορές θα γεφυρωθούν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση