GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχει δίλημμα, δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ

Στη θέση ότι πρέπει να "ερωτηθεί ο λαός" επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι εάν οι δανειστέ...

Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχει δίλημμα, δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ

Στη θέση ότι πρέπει να "ερωτηθεί ο λαός" επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι εάν οι δανειστές της Ελλάδας επιμείνουν στην εφαρμογή του "μέιλ Χαρδούβελη", τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να καταφύγει σε δημοψήφισμα.

Μιλώντας στην εκπομπή On Line του Mega , ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιόδοξος, πάντως, ότι θα υπάρξει συμφωνία στις αρχές Μαΐου.Σε σχέση με τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον υπερεκτίμησε την δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων. "Θεωρούσαμε ότι είμαστε σε μια ΕΕ αλληλεγγύης" είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Φλαμπουράρης.

Τόνισε ότι με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα κέρδισε, πρώτον, η τάση για πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφωθεί στο 1,2%-1,5% και δεύτερον, το ότι "τελειώσαμε με την αξιολόγηση".

Πρόσθεσε ότι αν οι εταίροι επαναφέρουν το θέμα αυτό, η ασυνέπεια βαρύνει αυτούς.

Διευκρίνισε επίσης, ότι μόλις λυθεί το θέμα της ροής χρημάτων στην ελληνική οικονομία "σε μια βδομάδα ελπίζω" θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, "που κάποιοι την αποκαλούν ιδιωτικοποιήσεις".

Ερωτηθείς αν τυχόν στις 9 Μαΐου δεν υπάρξει συμφωνία και τεθεί το δίλημμα "πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή πληρωμή μισθών και συντάξεων", ο υπουργός Επικρατείας απάντησε κατηγορηματικά πως "δεν υπάρχει δίλημμα. Πληρωμή μισθών και συντάξεων".

Ακόμη ανέφερε ότι ως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σχολίασε ακόμη την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια λέγοντας ότι "στην πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είμαστε οξείς, αλλά δεν επιτρέπεται η προσωπική στοχοποίηση".

Επισήμανε ότι "το θέμα Βαρουφάκη παίζεται επί 15 ημέρες", πρόσθεσε, υπό την μορφή ερωτήματος "είναι κριτική αυτό που ασκείται στον Βαρουφάκη;" τονίζοντας ότι το όλο κλίμα παίζει βασικό ρόλο στην στοχοποίηση του.

Υπογράμμισε ότι ο κ. Βαρουφάκης διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές του και καμία λιγότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση