GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "καρφί" του Βενιζέλου για τον Παπανδρέου και το δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα "καρφί" κατά του Γιώργου Παπανδρέου επεφύλασσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του κατά τη συζήτησης για την Πράξη Νομοθετ...

Το καρφί του Βενιζέλου για τον Παπανδρέου και το δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ
Ένα "καρφί" κατά του Γιώργου Παπανδρέου επεφύλασσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του κατά τη συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.
"Δεν θα μπορέσετε να καταλήξετε σε καμία απόφαση ευθύνης. Γι΄αυτό διατυπώνετε δήθεν απειλές. Αν βρεθούμε σε αδιέξοδο θα φταίνε οι ξένοι, οι δοσίλογοι οι Έλληνες, η προηγούμενη κυβέρνηση και εμείς θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στο λαό, σε δημοψήφισμα.  Τι δημοψήφισμα; Κάννες;" Αυτά συζητάει ο κύριος Τσίπρας με τους επισκέπτες του στο Μέγαρο Μαξίμου;" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην πρόσφατη συνάντηση Παπανδρέου - Τσίπρα, αλλά και στα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2011.
"Όπως και να το ονοματίσεις το δημοψήφισμα θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα ναι ή όχι στο ευρώ. Με την προκηρύξη του η χώρα θα καταρρεύσει, ξεχάστε το. Πέραν των συνταγματικών φραγμών που δεν επιτρέπει το Σύνταγμα για δημοσιονομικά θέματα", τόνισε.
"Εκλογές; Μάλιστα. Το καταλαβαίνω. Δεν σας φτάνει η πλειοψηφία που έχετε; Δεν έχετε εμπιστοσύνη σον εαυτό σας; Στους ΑΝΕΛ; Μας είστε ομογάλακτοι αδελφοί. Πλειοψηφία, πάθος, γνώση της αλήθειας. Θα πάτε σε εκλογές για να παρουσιάστε ποιο πρόγραμμα; Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το αντιθετό του; Τελειώσαν τα ψέματα και οι αμφιθυμίες; Θα πάτε σε εντολή ρήξης ή σε εντολή συμβιβασμού;
Εμείς που είμαστε το μικρότερο κόμμα στη βουλή, σας λέμε ναι. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το, Εξηγήστε στο λαό όμως τα ψέματα και την ανακολουθία και πάτε να ζητήσετε ξανά εντολή. Να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος" σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας τους ζήτησε να σκεφτούν τι συμβαίνει:
"Υπάρχει ένας κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει στο μυαλό του κάποιο σχέδιο. Δεν το ξέρει η κυβέρνηση ως όργανο ούτε η κοινοβουλευτική πλειoψηφία, υπάρχει πρόβλημα αδιαφάνειας στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Σκεφτείτε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχετε υποχρεώση"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση