GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγραμμα αναδιανομής των μεταναστών στην ΕΕ μελετά η Κομισιόν

Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις επεσήμαναν οι αναπληρωτές υπο...

Πρόγραμμα αναδιανομής των μεταναστών στην ΕΕ μελετά η Κομισιόν

Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις επεσήμαναν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χουντής και Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλόπουλου, στην έκτακτη υπουργική σύνοδο της ΕΕ για το μεταναστευτικό που συνεκλήθη σήμερα στο Λουξεμβούργο, με αφορμή τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά σημείωσε επίσης την ανάγκη επιμερισμού των επιπτώσεων ως προς τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν εκπονεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της μετανάστευσης, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενίσχυση των επιχειρήσεων για τον έλεγχο των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συστηματικές ενέργειες για την καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι διακινητές και ένα νέο πρόγραμμα για την άμεση επιστροφή των μεταναστών.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η Κομισιόν θα προτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το διαμοιρασμό των μεταναστών μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση