GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΑΕΕ: Διασφαλισμένες οι συντάξεις

Η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι διασφαλισμένη διαβεβαιώνει, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στη διαδι...

ΟΑΕΕ: Διασφαλισμένες οι συντάξεις

Η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ είναι διασφαλισμένη διαβεβαιώνει, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ενώ εκτιμά ότι το έλλειμμα για το 2015 θα υπερβεί κατά πολύ τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Η νέα ρύθμιση, τονίζει ο κ. Πετρόπουλος, παρέχει σε όλους τους οφειλέτες τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και θεωρεί ότι αποτελεί το μέσον για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ ασφαλισμένων και Οργανισμού, «η οποία έχει διαρραγεί».

Προαναγγέλλει, επίσης, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των ασφαλισμένων και σημειώνει, ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα των εργαζομένων με «μπλοκάκια», αλλά «με προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τερατογεννέσεις».

Υπεραμύνεται της πρόσφατης απόφασης του ΟΑΕΕ να διαθέσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και σημειώνει ότι είναι προς το συμφέρον του Οργανισμού και το γενικότερο συμφέρον.

Για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποστηρίζει ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, προσθέτει όμως ότι θα πρέπει να τεθεί στην κρίση της Βουλής και εκφράζει βεβαιότητα για την έγκρισή της.

Τέλος, αποδίδει τις προσωπικές επιθέσεις, τις οποίες δέχθηκε πρόσφατα, στη συνήθεια που επικρατεί στη χώρα να στοχοποιείται «τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά», όποιος αναλαμβάνει υπεύθυνη θέση. «Όταν τελειώσουμε με τα στερεότυπα και τις φοβίες θα χτίσουμε μια πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και θα πετύχουμε αυτό που φαίνεται σήμερα δύσκολο» προσθέτει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση