GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση Στρατούλη στους ΟΤΑ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Τη δυνατότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μη εισηγμένων στ...

Έκκληση Στρατούλη στους ΟΤΑ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
Τη δυνατότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς και δημόσιους σκοπούς, να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπενθυμίζει με επιστολή του στους υπουργούς που εποπτεύουν τους συγκεκριμένους οργανισμούς ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Ο πρόσφατος νόμος 4321/2015 προβλέπει ότι φορείς αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, η οποία αφορά εισφορές περιόδου έως και τον Ιανουάριο του 2015, είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015.

Η ίδια δυνατότητα παρέχεται επιπλέον σε Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Συνεταιριστικές Εταιρείες.

Στην επιστολή του ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου έτους 2015 και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση “αποτελεί τελευταία ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, πριν οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρήσουν στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για την είσπραξή τους”.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση