Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Ρόδο

Share it:
Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Ρόδο

Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν στα πρώτα group των Αυστριακών συνταξιούχων που έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου.

Στη διετία 2015-2016 αναμένονται συνολικά 16.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι (8.000 ετησίως) οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000 διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σεζόν, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Σημειώνεται ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι η Μούρθια της Ισπανίας) που επιλέγηκαν για τη διετία 2015-2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας των Αυστριακών συνταξιούχων.

Τα επτά αεροπλάνα της εταιρείας Austrian Airlines μετέφεραν συνολικά 1.400 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκρατς της Αυστρίας. Οι φίλοι της Ρόδου θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία των περιοχών Φαληρακίου και Ιξιάς. Υπολογίζεται ότι στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα φθάσουν στο νησί άλλοι 8.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έρθουν στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους.
Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ό,τι χρειαστούν.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς της Ρόδου, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί, έχοντας προγραμματίσει σειρά εκδρομών και επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία του νησιού, αλλά και σε άλλα τουριστικά θέλγητρα της Ρόδου προκειμένου οι επισκέπτες μας να το γνωρίσουν από κοντά. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προγραμματίσει και εκδρομές στη Σύμη, τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες, τον Έμπωνα αλλά και εκδρομές με ημερόπλοια. Οργανώνουν, επίσης, σειρά εορτών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μεριμνώντας για τη διασκέδασή τους, και βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη επιθυμία τους.

Έχουν επίσης προγραμματιστεί καθημερινές επισκέψεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αλλά και στη σύγχρονη πόλη του νησιού, έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες αναμένεται θα εισρεύσουν στην τοπική αγορά περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ η τοπική οικονομία αναμένεται να ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό κατά 5.000.000 ευρώ.

Στο αεροδρόμιο, τους πρώτους Αυστριακούς συνταξιούχους τουρίστες υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, ενώ η φιλαρμονική Καλυθιών της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι Αυστριακοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση