GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανεξετάζεται το πλαίσιο για την αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίθεται να εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές ...

Επανεξετάζεται το πλαίσιο για την αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προτίθεται να εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές με τα ως άνω θέματα προτάσεις. Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας μετά από επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν.Ηρακλείου που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Αυγενάκη. 

Στην επιστολή του ο Σύλλογος ζητούσε μεταξύ των άλλων την άμεση κατάργηση του Ν.4093/2012 και την επαναφορά της ανά δύο έτη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ΚΞΓ – μελών του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως αυτή έγινε το 2012 μέσω ΕΟΠΠΕΠ. 

Επίσης ζητούσε την εξάλειψη της απαίτησης προσκόμισης ενημεροτήτων προκειμένου για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την δια νόμου διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων ατόμων που με επιτυχία διδάσκουν επί σειρά ετών έχοντας κατά καιρούς λάβει σχετικές άδειες διδασκαλίας, κάτι που άλλωστε έβρισκε σύμφωνο τον κύριο Υφυπουργό, ο οποίος είχε προεκλογικά τοποθετηθεί εγγράφως επί του θέματος, ως τότε υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα θέματα που θέτει ο Σύλλογος δεν σταματούν στα παραπάνω καθώς τεκμηριώνοντας της θέσεις του  ζητά τη συνέχιση της δυνατότητας πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών και από άλλους ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΠΟΙΚΞΓ) PALSO, καθώς και την άμεση αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της εν λόγω Ομοσπονδίας και την κατάταξή τους, ανά επίπεδο στο σχετικό πίνακα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας. 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση