GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωχ! Πώς θα πληρωθούν (;) οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος...

Έτοιμο σχέδιο έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών στη περίπτωση που το επόμενο Eurogroup δεν αποφασίσει το ξεμπλοκάρισμα έστω ...

Έτοιμο σχέδιο έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών στη περίπτωση που το επόμενο Eurogroup δεν αποφασίσει το ξεμπλοκάρισμα έστω και μερικώς της δόσης που περιμένει η Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση», οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το το «plan B» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, θα πληρωθούν με ομόλογα αντί ευρώ. Έτσι τα περίφημα IOU θα αντικαταστήσουν το ρευστό στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι τα IOU που είναι συντομογραφία από τη φράση «I owe you», είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο που αναγνωρίζει το χρέος, ωστόσο διαφέρει από το γραμμάτιο γιατί ο IOU δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους τρόπους αποπληρωμής.
Με άλλα λόγια τα IOU δεν μπορεί κανένας να τα χρησιμοποιήσει ως χρήματα και να συνδιαλλαχθεί με αυτά αλλά πρέπει να περιμένει να του τα εξοφλήσει ο αρχικός εκδότης τους, χωρίς όμως να να αναγράφεται ο χρόνος αποπληρωμής.
Με τον ίδιο τρόπο βέβαια το κράτος θα ρυθμίσει και τις υπόλοιπες οφειλές του προς τους πιστωτές τους, δηλαδή προς εταιρίες και επιχειρήσεις στις οποίες οφείλει.

1 σχόλιο

  1. Ποιο οσφυοκαμπτης πεθαινεις ρε συ Press.gr
    Οι ΔΥ δεν ειναι ουτε Δικαστικοι ουτε Ανωτεροι Στρατιωτικοι ουτε Διπλωματικοι ουτε βουλευτες για να παιρνουν 3 και 5 χιλιαδες Ευρω τον μηνα.
    Με 750-900 Ευρω τον μηνα εχουν μαθει να ζουν με λιγα και προθυμα θα εδιναν ενα η δυο μισθους στο κρατος.
    Αυτα να τα πειτε στους ελευθερους επαγγελματιες και τους Ανωτερους δικαστικους κλπ που το μονο που εχουν μαθει ειναι να κλεβουν τους φορους, και να οικιοποιουνται περιουσιες νεκρων αντιστοιχα (η γνωμη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση