GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση: Δεν θα δεχτούμε περισσότερη λιτότητα

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα γράφονται στο γαλλικό περιοδικό Philosophie σχετικά με την πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ ...

Κυβέρνηση: Δεν θα δεχτούμε περισσότερη λιτότητα

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα γράφονται στο γαλλικό περιοδικό Philosophie σχετικά με την πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να δεχτεί περισσότερη λιτότητα, δίνει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα".

"Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ. Κι αν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει. Υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας και την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης", αναφέρει η ανακοίνωση. 

Βαρουφάκης: Ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ δεν είναι μπλοφα

Θυμίζουμε ότι όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα, μιλώντας στο γαλλικό φιλοσοφικό περιοδικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Σε συζήτηση με τον Νορβηγό φιλόσοφο Γιον Έλστερ, που έγινε στα τέλη Μαρτίου και δημοσιεύεται στο Philosophie Magazine, ο Γιάννης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι η εποχή να μπλοφάρει κανείς αναφορικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος.

"Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Όταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα", σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, ο Γιάννης Βαρουφάκης παρέπεμψε σε σχόλια που έχουν κάνει Ευρωπαίοι διαμορφωτές πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια διάδοση της κρίσης. Πρόσθεσε όμως ότι, αντιθέτως, ο ίδιος πιστεύει πως οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

"Όποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει τι θα συνέβαινε την ημέρα που θα μας έσπρωχναν στον γκρεμό, λέει ανοησίες και εργάζεται εναντίον της Ευρώπης", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση