GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Ελάχιστοι είναι πια οι οικονομικοί μετανάστες”

Οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Ελλάδα στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες, προερχόμενοι από χώρες που βιώνουν πολεμικές συρ...

Χριστοδουλοπούλου: Πλέον έρχονται στη χώρα πρόσφυγες, όχι μετανάστες
Οι άνθρωποι που καταφθάνουν στην Ελλάδα στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες, προερχόμενοι από χώρες που βιώνουν πολεμικές συρράξεις και καταστροφές, και πολύ λιγότερο οικονομικοί μετανάστες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".

“Ελάχιστοι είναι πια οι οικονομικοί μετανάστες”, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της τεράστιας ανεργίας, η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον δημοφιλή προορισμό στις τάξεις ανθρώπων που επιδιώκουν απλώς να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζην, σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Όσοι πρόσφυγες ταυτοποιηθούν, είπε, θα τεθούν στη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Οι μετανάστες θα έχουν προθεσμία 30 ημερών για την οικειοθελή αναχώρησή τους.

Σε ό,τι αφορά τους τόπους προσωρινής διαμονής μεταναστών, η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι αναζητούνται κλειστοί χώροι. Εάν δεν βρεθούν τέτοιοι σε επάρκεια, τότε -ανέφερε- θα οργανωθούν καταυλισμοί, με το κράτος να αναλαμβάνει τις σχετικές δαπάνες.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προβεί σε αναλογική κατανομή των προσφύγων στα κράτη μέλη της”, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, μιλώντας για την ενδεδειγμένη, συνολική στρατηγική αντιμετώπισης του ζητήματος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις εναντίον της, η κ. Χριστοδουλοπούλου διέγνωσε “μαύρη προπαγάνδα” και προσπάθεια να φθαρεί όχι μόνο η ίδια, αλλά και κυβέρνηση συνολικά. Επεσήμανε τεράστιες αντιφάσεις στην τακτική μέσων ενημέρωσης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αφενός επιδεικνύουν “ανθρωπιστικό ενδιαφέρον” όποτε πεθαίνουν άνθρωποι (από πνιγμό, από το κρύο κ.λπ.) κι αφετέρου καλλιεργούν κλίμα υστερίας σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να βρει λύσεις πρακτικές, αλλά και συμβατές με την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση