GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουγγαρία- Η ακροδεξιά αποσπά έδρα από το κυβερνών κόμμα

Το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ απέσπασε μια βουλευτική έδρα από το κεντροδεξιό κόμμα Φίντες του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στις εκλογές που διεξ...

Ουγγαρία- Η ακροδεξιά αποσπά έδρα από το κυβερνών κόμμα

Το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ απέσπασε μια βουλευτική έδρα από το κεντροδεξιό κόμμα Φίντες του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στις εκλογές που διεξήχθησαν μετά τον θάνατο ενός βουλευτή σε μια περιφέρεια της δυτικής Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Όρμπαν, γνωστός λάτρης του ποδοσφαίρου, παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του αναρτώντας στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το μήνυμα: “μερικές φορές η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι”.

Παρά την οριακή ήττα του Φίντες, ο Όρμπαν διατηρεί άνετη πλειοψηφία στην ουγγρική Βουλή. Ωστόσο το αποτέλεσμα—η δεύτερη εκλογική ήττα του Φίντες μέσα σε διάστημα δύο μηνών—ίσως αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι, μετά τις νίκες του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, τις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές πέρυσι.

Η διεκδικούμενη έδρα είχε μείνει κενή μετά τον θάνατο του Γιάνου Λαστοβίτσα, βουλευτή του Φίντες, τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση