GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιά στη Ναύπακτο την ημέρα του Επιταφίου

Το Πάσχα στη Ναύπακτο είναι σχεδόν συνώνυμο με το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής, όταν το γραφικό λιμάνι της πανέμορφης αυτής πόλης του Κ...

Φωτιά στη Ναύπακτο την ημέρα του Επιταφίου

Το Πάσχα στη Ναύπακτο είναι σχεδόν συνώνυμο με το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής, όταν το γραφικό λιμάνι της πανέμορφης αυτής πόλης του Κορινθιακού Κόλπου παίρνει «φωτιά» κατά την ώρα της περιφοράς των επιταφίων.

Το παλιό αυτό έθιμο προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και… «κλέβει» τις εντυπώσεις! Κρατά από τη δεκαετία του 1950, όταν κατά την περιφορά των δύο επιταφίων του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής άναβαν εκατοντάδες δάδες στις πολεμίστρες ενισχύοντας το κατανυκτικό κλίμα.

Οι επιτάφιοι διασχίζουν τους δρόμους της πόλης και καταλήγουν στην πλατεία του «φλεγόμενου» λιμανιού. Στη μέση της εισόδου του λιμανιού τοποθετείται ένας μεγάλος φλεγόμενος σταυρός, ενώ ο νυχτερινός ουρανός φωτίζεται από πυροτεχνήματα μόλις αποχωρήσουν οι επιτάφιοι, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση