GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία βόμβα κατά του υπουργού Σπίρτζη: Αφήνει χωρίς προσωπικό τον ΟΑΣΠ την ώρα που υπάρχει κίνδυνος μεγάλου σεισμού!

Από τον Ιούνη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δεν θα μπορεί να ενημερώσει για σεισμούς που γίνονται… βράδυ, όπως καταγγέλλει ο διευθυντής του...

Από τον Ιούνη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δεν θα μπορεί να ενημερώσει για σεισμούς που γίνονται… βράδυ, όπως καταγγέλλει ο διευθυντής του, Άκης Τσελέντης, λόγω περικοπών δαπανών. Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σας λέω μια είδηση-βόμβα: όταν τον Ιούνιο, στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το οποίο έχει ιστορία πολλών δεκαετιών, σταματάει η 24ωρη παρακολούθηση, οπότε εμείς πλέον δεν θα μπορούμε να σας ενημερώνουμε… Μιλάμε για 15 άτομα με 650 ευρώ το μήνα. Γι’ αυτό το ποσό μιλάμε τώρα, είναι μια τραγική κατάσταση. Είναι με συμβάσεις, οι οποίες λήγουν, για 650 ευρώ το μήνα δηλαδή. Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτό το πρόβλημα είναι τραγικό, έχει να κάνει με την ασφάλεια του ελληνικού πολιτισμού . Εγώ πέρασα τα μηνύματα εκεί που έπρεπε να τα περάσω, η καυτή πατάτα πλέον είναι σε άλλα χέρια και στον επόμενο μεγάλο σεισμό, κάποιοι θα πληρώσουν. Έχει να κάνει με το ΥΠΕΧΩΔΕ, απ’ ό,τι ξέρω έχει ζητήσει και ο ΟΑΣΠ και εμείς συνάντηση με τον κύριο Σπίρτζη, αλλά ακόμα δεν το έχουμε πετύχει.»
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κάνοντας φανερή τη δυσαρέσκειά του, συμπλήρωσε ακόμα «Δεν ξανά ζητάω καμία συνάντηση και θα περιμένω πλέον τον επόμενο σεισμό. Το Γεωδυναμικό, αυτή τη στιγμή παρακολουθεί, 170 σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για σεισμούς, παρακολουθεί περίπου 200 σταθμούς πού έχει να κάνει με προγράμματα που έχουν να κάνει με τη δομική όλων των κτιρίων και παρακολουθεί περίπου 180 σταθμούς που καταγράφουν την στάθμη της θάλασσας για τσουνάμι. Όλο αυτό το τρομακτικό δίκτυο θα καταρρεύσει τέλος του Ιούνη.»
Η καταγγελία γίνεται πιο σημαντική ύστερα από τις επιστημονικές διαπιστώσεις για πιθανό σεισμικό ντόμινο μετά την καταστροφή στο Νεπάλ. 

Από την πλευρά του κ. Σπίρτζη δόθηκαν με σχετική ανακοίνωση "διευκρινίσεις" για θέματα σχετικά με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην πραγματικότητα, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες σε ...άλλους υπουργούς λες και η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία λειτουργία και ευθύνη, τουλάχιστον στη δημόσια δράση της...

Τι υποστηρίζει:
Με αφορμή αναφορές ορισμένων διοικητικών παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσειςτους, είναι αναγκαίο να γίνει γνωστό και να διευκρινιστεί ότι:
Σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές, ορισμένων διοικητικών παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα σημεία που με έμμεσο είτε άμεσο τρόπο επιχειρούν να συνδέσουν θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με τις αρμοδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη. Αυτές οι παραπλανητικές αναφορές, που γίνονται ωστόσομε αξιοσημείωτη ευκολία καλλιεργούν στην κοινή γνώμη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Μάλιστα σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της καταγραφής,παρακολούθησης και εκτίμησης της σεισμικότητας του ελληνικού χώρου.
Οι κκ Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής και διευθυντής ερευνών αντίστοιχα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώνοφείλουν να προασπίζονται τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούν από κινδυνολογίες και εύκολες αναφορές. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν τα νομοθετικά και θεσμικά δεδομένα του φορέα που υπηρετούν. Και βεβαίως όταν απευθύνονται προς τους πολίτες, να αναφέρουν με καθαρό λόγο την αλήθεια. Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότισύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπάγεται στην αρμοδιότητα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Απολύτως επιβεβαιωτική είναι η σχετική αλληλογραφία, που απευθύνει αρμοδίως ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητής κ. Κανάρης Τσίγκανος για τα θέματα προσλήψεων προσωπικού και λειτουργίας του Ινστιτούτου.
Η δυνατότητα που έχει ο ΟΑΣΠ βάση του ιδρυτικού του νόμου, να συνδράμει συμπληρωματικά και επικουρικά, χωρίς διακρίσεις, το σύνολο των σεισμολογικών δικτύων της χώρας, εφόσον αυτό επιτρέπουν οι διαθέσιμοι πόροι του Οργανισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδέεται και σκοπίμως να συγχέεται με την αρμοδιότητα και ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας του συγκεκριμένου Ινστιτούτου. Τέλος ας καταλάβουν οι εμπλεκόμενοι διοικητικοί παράγοντες ότι δεν χρειάζονται ούτε πιάνουν τόπο μέθοδοι πιέσεων και διάχυσης ευθυνών. Καλύτερα να ακολουθήσουν τον δρόμο της συνεργασίας και της υπευθυνότητας. Εκεί είναι βέβαιο ότι θα συναντηθούμε και θα φέρουμε αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση