GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόλαση έγινε στη Βουλή. Πήγαν να πιαστούν στα χέρια...

Πρωτοφανείς σκηνές σημειώθηκαν για ακόμη μία φορά στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί της συζήτησης της ΠΝΠ που προβλέπει τη ...

Πρωτοφανείς σκηνές σημειώθηκαν για ακόμη μία φορά στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί της συζήτησης της ΠΝΠ που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας επικράτησε για ακόμη μία φορά πανδαιμόνιο και πρωτοφανείς σκηνές έντασης, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ύβρεις και απίστευτη ένταση, σε σημείο που το Προεδρείο αναγκάστηκε ουκ ολίγες φορές να κλείσει τα μικρόφωνα.
Η σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε από την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, ο οποίος έκανε λόγο για ταύτιση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τις θέσεις των δανειστών.
"Δια παραλείψεως ή δια της απουσίας του λόγου σας με κάθε τρόπο οι ενστάσεις και η κριτική που κάνετε προς τη κυβέρνηση είναι από την ίδια όχθη που είναι και οι αιτιάσεις των δανειστών", είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την Σοφία Βούλτεψη και τον Βασίλη Κικίλια να μιλάνε σε έντονο ύφος προς τα υπουργικά έδρανα.

Σκληρή ήταν η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής. Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει, με τον Ν. Βούτση να δίνει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.



Η αρχή του "κοινοβουλευτικού κακού"
Νωρίτερα, με σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αντισυνταγματικότητα της ΠΝΠ, που μεταφέρει τα αποθεματικά των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέβαλε ένσταση, κάνοντας λόγο για "παραβίαση του νομοθετικού έργου" και για "τυραννία της πλειοψηφίας" επειδή υπάρχει πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δεν έκανε δεκτή την ένσταση λέγοντας πως με τη συγκεκριμένη ΠΝΠ "διασφαλίζονται πλήρως τα ταμειακά διαθέσιμα με εγγυημένο επιτόκιο 2,6% και οι δήμοι και οι Περιφέρειες διατηρούν την οικονομική τους αυτοτέλεια. Η συζήτηση που έγινε χθες στην επιτροπή με τους φορείς απέδειξε ότι είναι αναγκαία η περιφρούρηση της κυβέρνησης να διασφαλίσει μισθούς και συντάξεις. Μόλις τώρα ομολογήσατε ότι μετά από 3 μήνες διακυβέρνησης σας οδηγήσατε την χώρα σε χρεοκοπία, να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις".

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η "επείγουσα ανάγκη" που επικαλείται με την ΠΝΠ αλλά και πώς θα διαχωριστούν τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων από τα διαθέσιμα.
Να αποσύρει την ΠΝΠ κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας ότι "ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ κάνουν τα ίδια τώρα που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση".
Έξω από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί δήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός, για να επιδώσουν στο προεδρείο και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους.
Σε απευθείας μετάδοση από την Ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου που προβλέπει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Θερμό το επεισόδιο Λαφαζάνη - Λοβέρδου
Μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τα ενεργειακά. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική αποκαλώντας τον μάλιστα "εκπρόσωπο της δραχμής", ενώ ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για "πέμπτη φάλαγγα των δανειστών".
"Τελείτε σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Βεβαίως υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπνέει αυτά που λέτε. Είναι η πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα, που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, των media που αν ακούσουν κάτι για γερμανική Ευρώπη το θεωρούν ότι είναι κατά της χώρας" του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.
"Λυπάμαι που μού ζητάτε να ζητήσω συγγνώμη για πράγματα που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι "αυτή την ώρα η χώρα διαπραγματεύεται και όλοι θέλουμε μία λύση συμβατή με τη λαϊκή ετυμηγορία και το πρόγραμμά μας".
"Εγώ σέβομαι και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και εσείς έρχεστε και λέτε να ζητήσουμε συγγνώμη από αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια" είπε στον κ. Λοβέρδο.
Αναφερθείς στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι "είναι συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο". "Τι έχετε να καταμαρτυρήσετε και ρωτάτε;" αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει: "Όχι κ. Λοβέρδο, δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός κανόνας που μας επιβάλλει να τεμαχίσουμε και να ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ, ότι η ΡΑΕ μπορεί αυθαίρετα να επιβάλλει αυξήσεις στα ήδη υψηλά τιμολόγια, που να απαγορεύει να περάσει ρωσικός αγωγός με ρωσικό αέριο.
Μπορεί να ενοχλούνται κάποια κέντρα στη ΕΕ, όμως εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα είναι μία ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, δεν είναι προτεκτοράτο κανενός, ούτε μπανανία".
Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης λέγοντάς του: "Είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής, αλλά η μάχη σας είναι χαμένη. Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή. Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση" είπε, ενώ πρόσθεσε:
"Απήντησε ο οπαδός της δραχμής, ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα. Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει".
Ο κ. Λαφαζάνης αντεπιτέθηκε κάνοντας λέγοντας για "παραλήρημα ενοχής" του κ. Λοβέρδου.

3 σχόλια

  1. Κάνετε εκλογές ρε του Σύριζα να έλθουν να τους πλακώσουμε στο ξύλο όλα αυτά τα καθίκια της ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μαζί με τον ΦΟΥΧΤΕΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΎ δεν μπορείτε εσείς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λάθη σας ΜΕΓΆΛΑ κ. του ΣΥΡΙΖΑ ...

    Μέσα στο Γιούρογκρουπ ΠΟΙΟΣ έδωσε ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΊΑ??? ΕΜΕΙΣ σαν Ελλάδα ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΉ.. και αυτοί οι(ΘΕΣΜΟΊ) σας δίνουν τώρα τα αρχίδια ΤΟΥΣ..το ίδιο και με ΙΤΑΛΊΑ και με ΙΣΠΑΝΊΑ... ξέρετε πολύ καλά ΌΤΙ ΑΝ ένας μια ΧΩΡΆ στο Γιούρογκρουπ αν φέρει αντίδραση ΔΕΝ ΠΕΡΝΆ ΤΊΠΟΤΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Η ΓΕΡΜΆΝΙΑ ΚΆΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΜΟΥΝΊ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΊΑ...

    Πείτε την αλήθεια ΣΤΟ ΚΌΣΜΟ ΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ έστω και ΤΩΡΑ και πηγαίνετε σε εκλογές ΤΩΡΑΑΑΑ..ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επανάσταση των τελειωμένων...

    Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο άχαρη αντιπολίτευση από τη σημερινή. Όταν βλέπεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο να επιτίθενται στην κυβέρνηση, γίνεσαι αμέσως κυβερνητικός.

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να μην έχουν αντιληφθεί πως οι πολίτες καταδίκασαν τόσο το ότι οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, όσο και τους χειρισμούς τους από εκεί και πέρα, με τα Μνημόνια και την υποταγή.

    Αν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη και γελοίοι τύποι σαν τον Λοβέρδο μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, κάνουν μεγάλο λάθος· αυτοί είναι η καλύτερη διαφήμιση για την σημερινή κυβέρνηση.

    Λάθος κάνουν και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν σημασία στους Μητσοτάκηδες, τους Λοβέρδους και τους Γεωργιάδηδες.

    Θα έπρεπε να τους αφήνουν να ουρλιάζουν μόνοι τους. Έχουν πλάκα.

    Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις για τη χώρα μας αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετρήθηκαν και βρέθηκαν ανίκανοι και επικίνδυνοι. Κάποιοι μάλιστα κατηγορούν αυτά τα δυο κόμματα για προδοσία.

    Ντιντήδες και τζιτζιφιόγκοι σαν τον Μητσοτάκη και τον Λοβέρδο ανήκουν στο παρελθόν.

    Αυτοί ήταν «καλοί» για τα χρόνια της παντοδυναμίας των ΜΜΕ των ολιγαρχών, που μπορούσαν να τους παρουσιάζουν μάγκες, ενώ είναι φελλοί.

    Τώρα πέφτουν όλοι μαζί.

    Και δεν θα αργήσει η ώρα που θα φαγωθούνε μεταξύ τους.

    Γιατί στο βάθος είναι η φυλακή.

    Πηγή:pitsirikos.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση