GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τον Ομπάμα και το Ντράγκι θα συναντηθεί ο Βαρουφάκης

Κρίσιμες συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα ...

Με τον Ομπάμα και το Ντράγκι θα συναντηθεί ο Βαρουφάκης

Κρίσιμες συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον, όπου θα παραστεί και στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εκεί, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών έρχονται λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου, για το οποίο οι προβλέψεις δεν είναι θετικές.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παν. Λαφαζάνης δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο και δύσκολο σημείο, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα η μη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, καθώς «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις». Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα. Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική ένεση προς την Αθήνα από τη Μόσχα ως προκαταβολή για τον αγωγό, η οποία θα αποπληρωθεί με τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από τον αγωγό από το 2019 και μετά, ενώ εκτίμησε ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα μπουν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης δήλωσε ότι αυτό που έχει κερδίσει η χώρα το τελευταίο διάστημα είναι ότι πλέον μιλάμε με τους εταίρους μας με ψηλά το κεφάλι, τους αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια. Τόνισε ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση αμοιβαία επωφελή.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον:

Την Πέμπτη 16/04/2015:

-Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει την κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

-Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγ Σόιμπλε.

Την Παρασκευή 17/04/2015:

-Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

-Στις 16.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.

-Αμέσως μετά, στις 18.00 με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση