GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Καραμανλής

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για το ταξίδι του ...

Κακλαμάνης: Ο Τσίπρας έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Καραμανλής

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για το ταξίδι του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, αλλά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι θα προσπαθήσει σήμερα να ξαναπιάσει το νήμα, εκεί που το άφησε ο Κώστας ο Καραμανλής. Εγώ είμαι θετικός για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε:

«Είχε κοπεί το νήμα επί Γιώργου Παπανδρέου. Δεν κόπηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει κάποιου είδους διευθέτηση η άρση του εμπάργκο. Μπορεί να μην είναι κανένα τεράστιο ποσό, αλλά αφορά συγκεκριμένους παραγωγούς».

«Βοήθεια δανείου δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει, έτσι όπως είναι το Ρούβλι, ωστόσο και εδώ υπάρχει παρακαμπτήρια οδός. Καλώς κάνει και πάει. Ελπίζω ότι αυτό το ταξίδι είναι ενταγμένο σε ένα Εθνικό σχέδιο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε:

«Η βουλή δεν είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διοικείται από διευθύνοντα σύμβουλο. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος κοινοβουλευτικός θεσμός, παρά το ότι τυπικά, ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής έχει απίστευτες αρμοδιότητες. Κανείς Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει να χάσει αν λειτουργεί συλλογικά το θέμα, ελληνικό κοινοβούλιο. Όχι γιατί προκύπτει από τον κανονισμό. Πάρα πολλές πρωτοβουλίες, εμείς οι αντιπρόεδροι, όλοι οι αντιπρόεδροι, τις πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι λάθος. Ορισμένες ενέργειές της, έχουν ενοχλήσει, αλλά εγώ τις έχω στηρίξει».

«Αρνήθηκε στην κυβέρνηση να βάλει ως τροπολογία την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αποσύρει. Αυτό είναι στα συν της. Ενοχλήθηκα γιατί δεν κληθήκαμε εμείς οι αντιπρόεδροι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου», συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση